Цанко Цанков стана първият българин преплувал маратона в студените води на Тихия океан

в Свят

Цанко Цанков стана първият българин преплувал маратона в студените води на Тихия океанЦанко Цанков записа поредното си невероятно постижение в открити води!

Той стана първият българин, преплувал разстоянието от 36 км от остров Каталина до Лос Анджелис във водите на Тихия океан.

Уникално тежко и много трудно състезание, което завърши за 10 часа, 33 минути и 29 секунди, съобщиха преди малко от щаба на Цанко.

Стартът на състезанието, което бе под егидата на Световната федерация в открити води, стартира тази сутрин наше време или в 23.38 часа местно време и се проведе изцяло през нощта.

Огромни вълни през нощта и температура на водата около 18 градуса, които в последните 2000 метра паднаха до 15 градуса, разказаха още от екипа на българския плувец.

„Вече е на лодката и се затопля постепенно. В кондиция е, но зверски уморен. Температурата на тялото му при излизане беше 30.9 градуса по Целзий“, написаха още от щаба на Цанков след излизането му от водата.

Състезанието датира от 127 години. Световният рекорд за преплуване на протока Каталина е 7 часа, 55 минути 16 секунди. Поставен е от Ханк Вайс от САЩ през 2018 година.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ