На първо място в света за всички времена! Браво, български деца! СНИМКА

в Свят

Такива постове ни връщат част от самоувереността.

Не ни се случва толкова често напоследък да се гордеем с нещо “българско”. Ако не са нашите ученици, участващи на международни олимпиади и състезания, нашите умни деца, може би ще забравим изобщо какво е това гордост.

Да видиш в таблица името на България с най-много златни медали, и то за всички времена, си е повече от гордост. Браво, български деца и преподаватели, които ни давате надежда, че не всичко е загубено! Браво на всички, за които Международната олимпиада по лингвистика се превърна в част от живота!

На първо място в света за всички времена! Браво, български деца! СНИМКА

Ето как инж. Александър Велинов – един от ръководителите на школите по лингвистика в Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски” и постоянен член на Международния борд на олимпиадата, съобщи прекрасната новина във Facebook:

“Вече сме на първо място в света! Усилията ни се увенчаха със заслужен успех! 20 години труд, 20 години преподаване, 20 години Международна олимпиада по лингвистика и най-накрая България е на първо място по брой златни медали за всички времена!

Нямам думи да изкажа радостта си. Нямам и възможност да спомена всички хора, които през цялото това време отделяха частица от себе си, за да стигнем до тук, за да бъдем наистина най-добрите в света.

Благодаря на целия екип от преподаватели, бивши и настоящи състезатели и съмишленици за общите усилия, които ни доведоха до върха.

Супер сме! Най-добрите!”

Международната олимпиада по лингвистика ( IOL ) е една от международните олимпиади по природни науки за ученици от средните училища. Тя се различава от повечето други природни олимпиади по това, че олимпиадата включва както индивидуални, така и отборни състезания. Индивидуалното състезание се състои от 5 задачи, обхващащи основните области на теоретичната, математическата и приложната лингвистика –фонетика , морфология , семантика , синтаксис , социолингвистика и др., които трябва да бъдат решени за шест часа.

Отборното състезание се състои от един изключително труден и отнемащ време проблем след 2-рата IOL. Екипите, които обикновено се състоят от четирима ученици, получават три до четири часа за решаване на този проблем.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ