ЕВРОПА и БЪЛГАРИТЕ?!

в България

ЕВРОПА и БЪЛГАРИТЕ?!ЕВРОПА и БЪЛГАРИТЕ?!
Странни хора са тези европейци дето са ни началници в този век.
Пъчат се с някаква измислена история, фукат се та ще се пръснат, ама май не са запознати изобщо с истинската история на континента!

Някакви си ингилизи от векове търсят евентуалния замък на някакъв си крал Артур дето бил основател на англичаните. Търсят, ама още на са сигурни имало ли такава личност, легенда ли е или е истински? Още не са сигурни и продължават да си търсят доказателства.
Германците и те не знаят кой е събрал племената от неандарталци в по-голямо племе, и основал Германия.

Франсетата пък ни надуха главите с истории, филми, книги за някаква си Орлеанска девица Жана. Имала видения, победила в някаква си битка за един град, после път те си я изгорили?!
Някой от тези европейци знае ли, че ние в България си знаем всички велики владетели, създателя на 12-та българска държава в Европа на Балканите, станала империя и владетел на една една трета от континента заедно с източната и западната римски империи.

Знаят ли за нашия свинар Ивайло който също имал видения, но повел българите, изгонили татарите и никой не го е горил, а станал и цар на българите даже!
Знаят ли, че със саможертвата на българите водили повече от столетие битки с Османската империя, вдигали бунтове и въстания и по този начин косвено са спасили храбрите европейци действайки в тила на османлиите?

Да не говорим, че българите преди 700 години са спасили пак Европа от арабско нашествие разгромявайки арабите пред Константинопол начело с българския хан Тервел …
Знаят ли кой е построил българската крепост Пеща, сега част от столицата на унгарските тогава племена Буда-Пеща?

От къде да знаят като ние не ги подсещаме по никакъв начин за нашата славна история, не правим филми по Дискавъри и Хистъри за Ивайло, Тервел, Симеон велики, Крум страшни, победителят над рицарската латинска империя Калоян, победите ни в балканските войни, приноса ни за военната авиация с първата бомбардировка от български авиатори над Одрин, първата жена военен летец, постиженията ни във всички сфери на науката и технологиите, че българина Йорданов създаде първия снегорин, самолетите DC, Боинг … Че българин създаде компютъра, българин създаде гориво от вода, разделяйки и смесвайки кислород и водород, че на нашата азбука пишат над 300 милиона хора по света, но никой не я нарича Българска азбука, а Кирилица …
От къде да знаят?

Няма и да узнаят като не им казваме, напомняме, подсещаме, разпространяваме нашата история и световни постижения чрез средствата за масова информация, филми …
Ние си знаем, не всички знаем, но какво от това?
Онези дето искат да им се подчиняваме не знаят, а които знаят не искат да се знае!
Ние пък си траем …
Така де!
оз.полк.инж. Кирил Стаменов – юли 2018.

Ние от bultimes  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ