Феноменален! Карлос Насар защити европейската титла със световен рекорд / ВИДЕО

в Свят

Феноменален! Карлос Насар защити европейската титла със световен рекорд / ВИДЕО

Феноменът в щангите Карлос Насар защити европейската си титла.

Пред хилядите зрители в зала “Арена София” 19-годишният тежкоатлет стигна до златния медал в категория до 89 килограма при мъжете с двубой от 391 кг (176 кг + 215 кг).

Втори остана италианецът Антонино Пицолато (170 кг + 210 кг) с двубой от 380 килограма, докато с бронза се окичи Марин Робу от Молдова, който събра сбор от 378 килограма (171 кг + 207 кг).

Още в изхвърлянето българската суперзвезда е тежката атлетика даде заявка, че ще бъде без конкуренция. Насар направи три успешни опита: на 170, 173 и 176 килограма, като още вторият му осигури титлата в движението, а с третия постави световен рекорд за младежи.

В изтласкването, което е по-силното движения на българина, той стартира с успешен опит от 208 килограма, последван от такъв на 215 килограма.

Втори в изхвърлянето със 171 килограма остана Марин Робу от Молдова. Трети завърши италианецът Антонино Пицолато със 170 килограма. Пицолато записа успешен опит от 170 килограма, но след това на два пъти не успя да се справи с тежест от 175 килограма. Абсолютно същото се случи и с арменеца Андраник Карапетян.

За България това е четвърта титла от домашното европейско първенство след златните медали на Ангел Русев до 55 килограма, Габриел Маринов до 61 килограма и Божидар Андреев до 73 килограма.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ