Имам сила за още: Карлос Насар направи световен рекорд преди олимпийските игри

в България

Имам сила за още: Карлос Насар направи световен рекорд преди олимпийските игриИмам сили за още“ – така водещият български щангист Карлос Насар реагира, след като направи още една корекция на световен рекорд.

На състезание за клубния си отбор „Хайнсхайм“ в Германия той подобри отново световния рекорд в изтласкването на категория 89 кг.

В последния си старт преди олимпийските игри българинът изтласка 226 кг. Това е с три килограма повече от рекорда дело на самия Насар от декември 2023 г. на Гран при в Катар. Тогава българският щангист се завърна след операция.

Постижението обаче няма да се зачита за световен рекорд по две причини. Световната федерация (IWF) признава за световни рекорди резултати, записани на олимпийски игри, световни и европейски първенство, както Световна купа и състезания от Гран при.

Втората причина е, че Насар е бил с тегло от 90 кг.

„Можеше и още. Имам сила“, коментирапред Спортната джунга Насар.

Той беше близо и до рекорд в другото движение – изхвърляне. Опитът му от 183 килограма обаче се оказа неуспешен. Въпреки това отборът на българина „Хайнсхайм“, в който треньор е Пламен Братойчев, а също така се състезава и Божидар Андреев, се изкачва в Първа Бундеслига.

„Тежичко беше. Наложи ми се да ги вдигна. Иначе нашият отбор щеше да загуби“, каза още Насар.

Българският щангист е сред фаворитите на олимпийските игри в категория 89 кг. През април Насар заяви, че се цели в световен рекорд в Париж.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ