100 000 лв. обезщетение за бившия министър Николай Цонев

в България

100 000 лв. обезщетение за бившия министър Николай Цонев

Апелативният съд определи обезщетение от 100 000 лв. за бившия военен министър Николай Цонев. Причината е ареста му преди няколко години, след което бе оправдан.
Вредите, които той е понесъл покрай делото, по което беше окончателно признат за невинен заедно със съдия Петър Сантиров и Тенчо Попов, значително надхвърлят обичайните за останалите дела.

С този мотив магистратите са увеличили обезщетението за неимуществени вреди и са присъдили на Цонев 100 000 лева по делото, което той заведе срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

Преди година Софийският градски съд (СГС) присъди на ексминистъра 50 000 лева, като прие, че доказаните морални вреди са най-вече покрай унизителния му арест. Той беше задържан на 1 април 2010 г. във ВМА от служители на МВР под ръководството на тогавашния зам.-градски прокурор Роман Василев.
Източник: frognews.bg
Колко десетки милиони трябва да плати България заради полицейщината на Цветан Цветанов, колко?

Няколко дузини са вече и делата спечелени срещу България в Страсбург, защото председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обявяваше присъди от Народното Събрание, който в последствие оказваха медиен фарс и нищо повече !

Такава е политиката на Цветан Цветанов като въглените в политическата жарава – ако не могат да те изгорят, то ще те очернят !
Истината обаче е една и тя рано или късно възтържествува, а другото е гледна точка!
Коментарът от: bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ