Фантастичен Григор Димитров се класира за финала на „Мастърс“ турнира в Париж (ВИДЕО)

в Свят

Фантастичен Григор Димитров се класира за финала на „Мастърс“ турнира в Париж (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира на финал в „Мастъс“ турнира в Париж, след като постигна знаменита победа над Стефанос Циципас – 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3)

Българският тенисист надви шестия в световната ранглиста и си осигури участие на втори финал през годината.

Срещата в зала „Берси“ във френската столица продължи два часа и 30 минути.

Това беше шести полуфинал за Димитров през 2023 г., както и втори пореден в „Мастърс“ турнир, като игра такъв в Шанхай през октомври.

Българинът и Циципас се срещнаха общо за осми път и втори през 2023 г. В началото на годината гръцкият тенисист победи Димитров в „Юнайтед къп“. Димитров успя да победи едва за втори път Циципас след 2020 г., когато го надви във Виена, отново в зала.

С победата над Циципас и тази срещу Даниил Медведев по-рано тази седмица, Димитров за пръв път в кариерата си побеждава двама играчи от Топ 10 в рамките на един турнир.

В неделя Димитров ще изиграе своя 17-ти финал. През 2023 г. той вече игра в мач за титла, но загуби в Женева. Негов съперник във финала ще бъде победителят от втория полуфинал, в който излизат Новак Джокович и Андрей Рубльов.

За втори път Димитров ще играе във финал на турнир от сериите 1000. През 2017 г. той спечели единствения си такъв в Синсинати. В края на същата година Димитров спечели и титлата на финалния „Мастърс“ в Лондон.

Най-доброто от срещата Григор Димитров – Стефанос Циципас:


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ