САМ СРЕЩУ ОГЪНЯ: Мъж спаси село и гора от пожар

в България


Благодарение на бързата му реакция, пламъците били ограничени
Една разходка из природата завършва със спасяването на цяла гора и на цяло село. Герой в случката е Иван Белишки, който преди няколко вечери забелязал огромни пламъци, докато вървял по пътеките над кюстендилското село Ломница. Веднага подал сигнал, но след това, вместо да чака някой да дойде, с решителни действия успял да пресече огъня и да свърши голяма част от работата на пожарникарите.
“Изкопах траншеа около 70 см, за да се предотврати разпространението на пожара нагоре, тъй като застрашава махала Радомирци. Къщите са на няколкостотин метра, а самата природа е суха. След това се опитах да предотвратя разпространението на огъня по стволовете на дърветата, във височина. Ако се запалят короните, тогава става неконтролируемо. В началото се виждаше как целият склон гори”, разказва той.

21- годишен младеж се удави във водохранилище
При трудов инцидент в Тутракан е загинал 21-годишен мъж…
По данни от Инспекцията по труда в Силистра той е извършвал селскостопански работи в лозови насаждения. Удавил се е във водохранилище с вода за селскостопанските дейности.
Инспекцията по труда извършва проверка за изясняване на фактите и обстоятелствата за възникване на трудовия инцидент, съобщиха от инспекцията, цитирани от „Труд“.
Източник: Глас.бг. Сн. илюстративна

Скъпи рибари не влизайте във водоемите до сега не се одавил човек който не може да плува. За една закачена плувка не си струва един живот.

Сам срещу огъня, Иван на няколко пъти рискувал живота си, за да спаси гората.
„Едно от дърветата, което гореше в основата, падна върху мен. Малко си контузих главата и ръцете си обгорих с дърво, което се опитах да преместя. Имам няколко дребни изгаряния, но всичко ще се оправи. По принцип човек на първо място трябва да мисли и за собствената си безопасност. Това е инстинкт, но ако можем да помогнем, нека помогнем”, смята Иван.
Той казва, че не се е замислил и за миг дали да се хвърли в битката срещу огъня, защото е трябвало да се действа бързо, преди ситуацията да стане неовладяема.

Иван разказал случката в социалните мрежи, но не за да търси одобрение, а за да предизвика реакция срещу умишлените палежи в гората. Защото е сигурен, че пожарът край Ломница е дело на злонамерени хора.

Източник: nova.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*