НС гласува подкомисия за работата на КЕВР, предложена от Манолова

в България

НС гласува подкомисия за работата на КЕВР, предложена от МаноловаНС гласува подкомисия за работата на КЕВР, предложена от Манолова

Председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова предложи създаването на постоянна подкомисия към Комисията по енергетика и климат в парламента, която да наблюдава работата на КЕВР.

Такава подкомисия е повече от наложителна. Ръстът на всички основни хранителни продукти е свързано с увеличаването на цената на тока от 1 юли 2021 г.

От 1 януари 2022 г. предстои и драстично увеличаване на цената на водата, предвид бизнес плановете на ВиК операторите. В предишни парламенти тези комисии и подкомисии се утвърдиха като едно добро място за дебат, където да се поставят въпроси на гражданите, посочи Манолова от парламентарната трибуна по време на обсъждането на Правилника за организация и дейност на Народното събрание.

КЕВР съществуват с усещането за самодостатъчност. В практиката си често защитават силната страна – енергийните дружества. Единственият начин гражданите да защитят своите интереси и да зададат своите въпроси е в парламентарната комисия.

Предвид COVID-кризата, възможностите за участие на граждани в заседанията на КЕВР са отрязани. Възможностите за съдебен контрол не просто са ограничени, а иззети.

Ние ще внесем своите предложения за изслушвания на КЕВР, но нека да пренесем същинската тема в постоянна подкомисия, каза още Манолова.

Предложението за Постоянна подкомисия за наблюдение работата на КЕВР към Комисията по енергетика и климат беше прието със 120 гласа „за“, 31 „против“ и 28 „въздържал се“.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ