Невинен до доказване на противното

в България

Невинен до доказване на противнотоВсеки подсъдим по света е невинен до доказване на противното.

В България Васил Божков се бори да изчисти името си, но уви, истинският губещ е той.

Какво става с неговите международни партньори, никой не говори.

Хора, с които той десетилетия е правил бизнес и думата му е била гарант.

Когато държавната машина казва „ти си бандит“ по медиите без съд и присъда.

При така стеклите се обстоятелства неговите партньори се отдръпват след медийното обрисуване на бандитски образ в обществото.

Партньорите се разделят на два лагера – едните казват нашият имидж не ни позволява да работим с бандити и прекратяват отношенията си.

Другите казват „Божков, познаваме се добре, ние ти вярваме, но държавата ви не става няма как да ни се гарантират бизнесите у вашата страна“ и те се отдръпват.

И в двата случая истинският губещ е Васил Божков.

Ако някой държавно лице ви наклевети вас, името ви и бизнесът ви то това лице не носи отговорност за постъпките си докато думите му оставят следа върху съдбите на хората. Да не говорим че когато става дума за някой голям бизнесмен се затварят заводи, бизнеси и хиляди хора оставят без работа и виновен няма.

Хунтата узурпирала властта заграбва бизнеси, финансови ниши, цели отрасли в строителство и сферата на енергетиката. Дълъг е списъкът на техните зони за влияние – места от където се финансират и могат да влияят на социалната и икономическата обстановка в страната.

Последните 15 години Бизнесът бе принудително вкаран в сивата икономика за да може да Бъде рекетиран.

Знаят го и най-малките фирми, но защо се правят всички на глухи на думите на Васил Божков, че е бил рекетиран и е отказал да си плаща такса „спокойствие“.

Политическите партии се управляват на принципа на еднолични и акционерни дружества и основното им финансиране не е само от държавната субсидия, а от кръговете от фирми гравитиращи около тях така чрез такса „спокойствие“ се пълнят партийните каси и някои политици се облагодетелстват много сериозно от това.

Защо в списъците Магнитски няма политически партии?
Защото това ще се прочете като външна намеса ли?

Така Васил Божков се изправя срещу корупцията, но срещу него са Партиите, всички репресивни органи на държавата управлявани от властимащите, които пък искат да овладеят службите за да рекетират още и още.

В България капиталите се делят на два лагера – едните искат да излязат от списъците Магнитски, а другите пък да не влязат в тях.

Донякъде е добре, че видите ли там има някаква сила, която може да ви застигне, ако мислите ви, делата ви и парите ви са нечестиви. Като Божието наказание и страшният съд, само че приживе.

Ето защо Васил Божков беше в чужбина, защото спре ли да си плаща такса „сигурност“ и положението става несигурно.

По време на изгнанието си той ясно преосмисля целите си и променя цялата си ценностна система – вижда приятелите си, роднините си и тези, които до вчера като св. Петър са се клели в лоялност как го предават.

Наблюдавайки от страни най-добре се вижда и народопсихологията и обработването на общественото мнения и как се манипулира обществото с какви принципи и правила се управляват масите.

Личната драма и личният катарзис през който преминава един от най-богатите бизнесмени се вижда по думите и делата му.

Васил Божков осъзнато се прибира в страната ни за да търси не мъст или за да бъде убит както предполагат някой дългогодишни експерти работещи за системата, знаейки от опит как работи самата система по Сталински.

Васил Божков се връща за да си върне честта и достойнството без тях парите не струват и няма земно плътско благо на света, което може да ти донесе радост и наслада, повярвайте ми.

В битката за справедливост обаче той с личен пример повдига духът на десетките хиляди рекетирани, на стотиците хиляди потърпевши и на милионите пробудили се, че вече така не може.

Да, той не е национален герой като Васил Левски, но лека-полека той ни показва нагледно, че времето е в нас – то нас обръща и ние него.

И ако списъкът Магнитски донякъде ни дава препратка за невидимите сили то има едни още по-големи невидими сили и докато те са с Васил Божков няма значение кой и какво срещу него и това се вижда, защото той е жив, което означава, че тези невидими сили имат планове за него тук на земята, тук в България.

Божков го нарича кауза да спасим България от хунтата, но аз казвам, че Тези невидими божествени сили помагат само на онези, които с чисто сърце са тръгнали да се борят за справедливост и с вяра в народът си искат да върнат не само своята чест и достойнство, но и достойнството на цял един народ.

И докато в религиозната литература четем за битката на доброто и злото и битката за душите на хората то тук виждаме поредният сходен пример.

Вярно е, че Васил Божков не е ангел, но да не забравяме, че всеки Светец е имал минало и всеки грешник има право на Бъдеще, а Божков, оцелявайки толкова години повярвайте ми знае как работи тъмната страна именно това го прави по-силен затова ги е страх, защото той знае как да противодейства.

Като заключение искам да кажа, че и най-големият грешник покаял се става по-силен и от най-светлите светци това го виждаме в битието на Самият Исус Христос какви са хората до него?

Казвам се Стефан Пройнов, не съм адвокат на Божков не знам дали е религиозен дори, но това виждам и това чувствам и реших да го споделя с вас.

Виновен до доказване на противното! Нека си понесе отговорността, но нека справедливо да се отсъди кой и как го тласнал в прегрешенията му!

Защото принудата и личната воля се борят във всеки един от нас всеки ден с компромисите, които правим.

И ако някога той е оцелял с личен пример в паралелната държава то в реалната също с личен пример би променил средата и качеството ни на живот. От това ги е страх хунтата, управлявайки паралелната държава, но без нормалната държава няма да има и друга паралелна.

И ако днес някой се опълчи на хората продали душите си и активирал бесовете в тях, който ни газят то най-малкото, което можем да направим е да споделим един пост и да кажем нека една молитва:

Господи, изпрати на Васил Божков верени Ангели и Архангели пазители да му помагат в глобалната битка между доброто и злото.

АМИН!!!

Ние от Bultimes.eu  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ