Над 50 служители на частния паркинг на ГКПП “Капитан Андреево” щурмуваха колата на Мая Манолова

в България

 Над 50 служители на частния паркинг на ГКПП "Капитан Андреево" щурмуваха колата на Мая МаноловаНад 50 служители на частния паркинг на ГКПП “Капитан Андреево” щурмуваха колата на Мая Манолова

Над 50 служители, облечени в сигнални жилетки, на частния паркинг на ГКПП “Капитан Андреево” бяха изпратени да щурмуват автомобила на Мая Манолова и екипа й днес по обяд.

По-рано през деня Манолова обяви, че ще отиде на ГКПП-то, за да покаже частния паркинг, така наречения “златен гьол” за дезинфекция, при проверката на който НАП установи 32 млн. лв. липсваща касова наличност и лабораторията за проверка на плодове и зеленчуци на входа на страната.

От живо включване във Фейсбука на Манолова се вижда как при приближаването на автомобила й до бариерата на паркинга към него внезапно се втурват над 50 служители, облечени в светлоотразителни жилетки с агресивни викове и предмети за нападение.

Непредизвиканата с нищо агресия вероятно се дължи на споровете от последните няколко дни между Манолова и политици от левия спектър относно абдикацията на държавата от контролните ѝ функции на ГКПП ” Капитан Андреево”.

След като опитът за нападение не успя, няколко черни автомобила следваха автомобила на Манолова до паркинга на Гранична полиция.

Във второ видео на живо Манолова показва разговора си с един от шофьорите на черните автомобили, за който по-късно стана ясно, че е уволнен за корупция бивш служител на МВР, назначен като градинар на паркинга.

Служителят се опитва да убеди Манолова да не снима паркинга и да не продължава темата за него.
След приключването на разговора във видеото се вижда как три черни автомобила напускат паркинга на Гранична полиция с превишена скорост.

В следващо видео Манолова показва функционирането на частна лаборатория на територията на ГКПП-то, която упражнява контрол на пестициди в плодовете и зеленчуците, които влизат в България от южната граница.

През цялото време, докато Манолова излъчва на живо, тя е снимана от служител на частната лаборатория, представен като такъв от местния представител на Агенцията по храните.

Служителят видимо правеше записи и ги изпращаше на трети лица, за да проследи движението на Манолова на територията на лабораторията. За снимането на лабораторията по-рано тя получи разрешение от съответните органи и бе придружена от представители на Гранична полиция.

От записа на Манолова става ясно, че средно около 850 лв. на ТИР излиза тестването на плодовете и зеленчуците и товаро-разтоварните дейности.

Във видеата си Манолова посочва, че става дума за недопустима абдикация на държавата от контролните дейности, както по трафика, така и по дезинфекцията и контрола на хранителните продукти на границата.

При влизането на автомобила на Манолова обратно на българска територия същите служители на частния паркинг бяха организирали блокада на пътя, снабдени с предмети за нападение.
Намесата на органите на реда предотврати повторно нападение.

Манолова посочи, че след сформирането на новия кабинет новата Комисия по ревизията ще се заеме с проверка на договорите за частни дейности, извършвани на ГКПП “Капитан Андреево” и спазването на публичния интерес при сключването му.

Припомняме, че договорът за “златния гьол” е сключен в последния ден на първото правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.

При опит на Манолова да плати по банков път таксата за дезинфекция от 5 лв. на влизане от Турция, такава транзакция беше отказана, като служителят обясни, че се приемат само пари в брой в лева за всички влизащи на територията на България.

По данни на гранична полиция средно през “гьола” преминават над 1300 тира дневно, като броят им варира.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ