Мая Манолова: На Борисов трябва да му се търси наказателна отговорност за най-високата смъртност от COVID-19

в България

Мая Манолова: На Борисов трябва да му се търси наказателна отговорност за най-високата смъртност от COVID-19

Премиерът да дава пари на затворения бизнес, а не акъл на лекарите как да се борят с COVID-19, призова Манолова

На Борисов трябва да се търси наказателна отговорност за най-високата смъртност от COVID-19. Настояваме Борисов да спре да се меси в управлението на здравната криза. Лошото управление на кризата с коронавируса го плащаме с живота си.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в своя позиция, публикувана в социалните мрежи, където призовава премиера „да дава пари на затворения бизнес, а не акъл на лекарите как да се борят с COVID-19“.

В края на 2020 г. смъртността в България беше на рекордно ниво 17,8/1000, а в първите три месеца на 2021 г. е още по-висока – 18,6/1000, подчертава тя.

По думите й за спирането на ваксинирането, зелените коридори и липсата на достатъчно ваксини носи отговорност Борисов. Ситуацията продължава да се влошава – поръчаха най-много дози от проблемните ваксини, а от другите не е поръчано достатъчно и сега няма ваксини, допълва Манолова.

Възрастните хора са най-потърпевши, защото те не са ваксинирани и при тях смъртността е най-висока, а не са ваксинирани заради некомпетентни управленски решения, категорична е Манолова.

Тя настоява с управлението на кризата да се заемат специалистите, експертите и медиците, а премиерът и политическите лица да спрат да им се месят. Има хора, които разбират от това, нека те да се заемат с овладяването на пандемията, допълва Манолова.

Действията на управляващите са хаотични, прехвърля се отговорността от здравния министър към Районните здравни инспекции, вследствие на което затворените бизнеси губят правото на компенсации. Засегнатите от пандемията фирми трябва да са безусловно подкрепени от правителството, заяви още тя.

Непредсказуеми и хаотични са наложените ограничителни мерки без реална подкрепа за затворените бизнеси. В процеса на ваксиниране има партийна и политическа намеса, особено в малките населени места, където списъци за ваксиниране се изготвят от активисти на ГЕРБ с цел привличане на гласоподаватели за изборите. Липсват ваксини, а организацията на доставките и съхранението им е лоша, подчертава Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ