Манолова: Ще настояваме повишаването на доходите да бъде заложено в програмата на следващото правителство

в България

Манолова: Ще настояваме повишаването на доходите да бъде заложено в програмата на следващото правителствоМанолова: Ще настояваме повишаването на доходите да бъде заложено в програмата на следващото правителство

Време е всеки един политически лидер да преглътне егото си, заяви Манолова

От „Изправи се! Мутри вън!“ ще настояваме в програмата на следващото правителство да бъдат заложени повишаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за уязвимите, подкрепа за бизнеса и компенсации за малките фирми. Хората гласуваха за промяната, но те не я виждат само като изгонване на мутрите, разграждане на мутренския модел и борба с корупцията. Те виждат промяната и като промяна в джоба.

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в сутрешния блок на Нова телевизия.

Дневният ред на хората е свързан с ниските доходи, ниските пенсии, мачкането на монополистите над потребителите. Тези проблеми трябва да намерят своето решение. От „Изправи се! Мутри вън!“ предлагаме такова решение. Първите законопроекти, които ще внесем, ще бъдат за подкрепа на уязвимите – за преизчисляване на пенсиите и Закона за личната помощ, заяви тя.

Когато на масата се поставят политики и решаване на проблемите на българските граждани, е време всеки един политически лидер да преглътне своето его. Хората искат нормалност и стабилност, правителство, което да застане на страната на народа, допълни Манолова.

Не смятам да преговарям за подкрепа, защото има първа политическа сила, която днес ще обяви своите намерения и политиките, които ще следват. Всеки в парламента би следвало да се ориентира по това подкрепят ли се политики. Проблемите нямат цвят. Проблемите са свързани със застоя, в който 13-годишното управление на Борисов вкара държавата, каза още тя.

Нинова ще трябва да дава обяснения, ако парламентарната група на БСП и тя персонално не подкрепят повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, финансова помощ за малките фирми, ревизия на сметките за ток и парно, подкрепа за гражданите срещу монополистите, съдебна и здравна реформа. Дошло е време да се подкрепят политики за хората, категорична бе Манолова.

Българският народ е изключително мъдър и фактът, че не позиционира двуполюсен парламент показва, че хората искат промяна. Досега ГЕРБ имаха мнозинство с патриотите и с ДПС за прокарване на всяко едно решение, но какво добро доведе това за българските граждани? Един фрагментиран парламент ще означава повече контрол, прозрачност, публичност, диалог. Да има обмисляне, обсъждане на всяко решение, всеки проект, всеки бюджет, заяви още Манолова.

В предходния парламент „Изправи се! Мутри вън!“ беше в тясно взаимодействие с Демократична България и „Има такъв народ“. Лидерът на БСП се позиционира срещу партиите на промяната. През последните седмици те не громяха Борисов, а насочиха своята агресия към „Има такъв народ“ и Слави Трифонов и към „Изправи се! Мутри вън!“, допълни тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ