Манолова: Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов

в България

Манолова: Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на БорисовМанолова: Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов

Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов. Ако има данни, че сме подслушвани незаконно, ще очакваме отговорните институции да предприемат действия спрямо лицата, които са го извършили, допуснали и разпоредили.

Това заяви председателят на коалицията “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова и представители на коалицията на брифинг пред Бюрото за контрол на СРС днес. Те внесоха 11 заявления с искане за проверка дали са подслушвани по време на предизборната кампания и на протестите.

След като влезем в 46-ото Народно събрание, ще създадем анкетна комисия за проверка на скандала със специалните разузнавателни средства. На парламентарната комисия няма кой да откаже достъп, както и до регистрите в съдилища. Ще проверим дали са унищожавани доказателства, категорична бе Манолова.

Внасяме заявления за проверка дали по отношение на мен като лидер, представители на коалицията, водачи на листи и участници в протести, е използвано подслушване и други специални разузнавателни средства, заяви Манолова.

Тя подчерта, че нейното заявление е за проверка, която да обхване и предизборната кампания за местните избори през 2019 г.

Внасяме заявленията, защото имаме информация, че се унищожават веществени доказателства и че ще има опити този огромен скандал да бъде потулен. Когато всеки от нас е попитал за това бил ли е подслушван, ще се наложи впоследствие органите да отговарят за десетки лъжи, ако са излъгали, допълни Манолова.

Твърденията са, че са подслушвани политици от извънпарламентарната опозиция – “Изправи се! Мутри вън!”, Демократична България и Има такъв народ в предизборната кампания. Това са средства за натиск, контрол и рекет срещу политически опоненти. Покрай политиците са подслушвани и журналисти, и обикновени граждани, каза още тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ