Манолова: Стига топлофикационен тероризъм!

в България

Манолова: Стига топлофикационен тероризъм!„Изправи се.БГ“ организира протест срещу високите сметки за парно в понеделник, на 21 декември, от 12:00 ч. пред МС, заяви Манолова

Стига топлофикационен тероризъм, стига предколеден грабеж, искаме реални сметки за парно. Парното в столицата е на гражданите, а не на Борисов или на Фандъкова.

Когато хората се притесняват за здравето си и за работата си, Топлофикация им изпраща нереално високи сметки. За хората тези сметки са един непредвиден разход, който изглежда абсолютно несправедлив, след като цената на парното тази година е с 13 лв. по-ниска заради по-евтиния природен газ.

Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

Тя е категорична, че каквато и разлика да има в температурите, няма обяснение за по-високите сметки с 50 %, 70 % или 100 %.

Това е грабеж от страна на Столична община, която е собственик на Топлофикация София. Държавните институции си направиха пиар, като поискаха КЕВР да провери сметките. От „Изправи се.БГ“ настояваме енергийният министър Теменужка Петкова да направи тази проверка, защото това е в нейните задължения. По време на проверките Борисов да наложи мораториум върху плащането на сметките за парно, допълни Манолова.

Тя иска да се провери дали коректно са определени прогнозните стойности на парното за ноември, дали правилно са отчетени количествата топлинна енергия при реалното отчитане и най-вече дали Топлофикация коректно е отразила във фактурите разпределеното от топлинните счетоводители. От това, което видяхме в жалбите на граждани, изпратени до „Изправи се.БГ“, изглежда, че Топлофикация си е писала високи сметки произволно, категорична е Манолова.

Не вярвам, че КЕВР ще установи някакви нередности и енергийният министър едва ли ще вземе присърце своите отговорности по закон, затова на 21 декември, понеделник, в 12:00 ч. излизаме на протест пред Министерския съвет, заяви тя.

Вместо КЕВР да имитира проверка в Топлофикация, което не е тяхна работа, да си свършат тяхната работа и да намалят цената на парното. 14 млн. лв. са надплатили столичани от юли 2020 г. до декември 2020 г. заради скъпия природен газ, който КЕВР е включил в цената на парното. „Булгаргаз“ сега обявява цена на природния газ от 25 лв., но в цената на парното е заложена цена на природния газ 30,50 лв., каза още Манолова.

Най-употребяваната дума ще е обединение и ние сме с протегната ръка. Имаме последователна позиция и това е да се съберем и леви, и десни, и партийни, и безпартийни и да свалим едноличната власт, за да върнем държавата на гражданите. С Отровното трио ще се явим заедно на изборите. Ще има обединение на извънпарламентарните сили, за да пазим изборите. След изборите ще се разберем и за едно критично мнозинство, което да извърши важните реформи – съдебна реформа, по-високи доходи, здравна реформа, каза още тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ