Манолова: Пламен Николов да даде „мъжка дума“, че ще има правителство на промяната

в България

Манолова: Пламен Николов да даде „мъжка дума“, че ще има правителство на промянатаМанолова: Пламен Николов да даде „мъжка дума“, че ще има правителство на промяната

Крайното решение на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще зависи от персоналния състав на Министерския съвет, заяви Манолова

Пламен Николов да даде „мъжка дума“, че няма да управлява с телефонни обаждания и че осъзнава огромната отговорност и очакване на българите за правителство на промяната и разграждане на мафиотския модел. Хората очакват промяна, прозрачност, чистота, а не възпроизвеждане на статуквото. Необходими са професионализъм, почтеност и смелост в политиката, които липсваха досега.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Панорама“ по БНТ днес.

Крайното решение на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за кабинета ще зависи от персоналния състав на Министерския съвет, който г-н Николов ще предложи. Зависи и от ясните ограничителни линии спрямо ГЕРБ и ДПС, които да нямат влияние в решенията на следващия кабинет. Обнадеждени сме от приоритетите, които заяви Пламен Николов днес. Четири от петте съвпадат с програмата ни. Важно е обаче кои са имената, които ще свършат работата по тези приоритети, допълни Манолова.

Очакванията са не просто да решим и да гласуваме кабинет, а след това да работим заедно в парламентарните комисии и заедно да решаваме цели и проблеми, които сме си поставили. Общата работа означава диалог и разговори. Очакването на хората е формациите на протеста да извършат промяната. Това няма да бъде лесно, защото срещу нас са парите на мафията, милиардите, които са отклонени и за които започнахме да вадим факти в Комисията по ревизията, а след това тази линия продължи служебното правителство, заяви Манолова.

С Демократична България реагирахме еднакво, когато прокуратурата нахълта в Президентството, на протестите, срещу мафиотския модел, който беше установен, на първото предложение за кабинет и начина, по който се водеха разговорите досега. Единението между „Изправи се БГ! Ние идваме!“, Демократична България и „Има такъв народ“ се роди на площада. Това не е кабинетно упражнение или партийно-политически инженеринг, добави Манолова.

Има огромно очакване да бъдат преизчислени пенсиите, което не е правено от 2008 г. Борисов забрави за пенсионерите. Дисбалансът между пенсиите, преизчислени през 2008 г., и новите пенсии е огромен. Трябва да бъде приветствана крачката на служебното правителство. Това е най-чувствителното увеличение през последните години. Настояваме минималната пенсия да стигне линията на бедност от 369 лв. и да няма пенсионер, който да получи по-малко от 350 лв., каза тя и допълни, че във възможностите на бюджета са 60 млн. лв. до края на годината, за да стане минималната пенсия 369 лв.

Манолова призова Николов да поеме ангажимент към пенсионерите, че пенсиите ще бъдат преизчислени. Той подчерта, че увеличаването на пенсиите е приоритет и на „Има такъв народ“ и преизчисление ще бъде направено.

Има поет ангажимент да започнем със закриване на специализираните съд и прокуратура. Очакваме това да са първите действия в графата съдебна реформа, но не само това, каза Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ