Манолова: Караянчева гледа на парламента като бащиния и партийната централа на ГЕРБ

в България

Манолова: Караянчева гледа на парламента като бащиния и партийната централа на ГЕРБВ паниката си Борисов вече се страхува и от жени и майки, каза Манолова

Цвета Караянчева разглежда парламента като бащиния, като партийната централа на ГЕРБ, в която тя казва кой ще влиза и кой не, без оглед на правилника за дейността на работата му. Караянчева, в своята паник атака вчера прекрати заседанието на Народното събрание, изпрати НСО да изхвърли и извлече жени, момичета и мирно протестиращи граждани и днес премести деловодството на Народното събрание в старата сграда, за да нямат връзка гражданите с депутатите.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“.

Тя призова Деница Сачева и Цвета Караянчева да не говорят от името на майките на деца с увреждания и посочи, че самата тя никога не си го е позволявала. Майките на децата с увреждания имат достатъчно силна позиция и могат добре да я отстояват, каза Манолова.

Тя призова социалният министър да не лепи етикети на протестиращите и на хората с увреждания, а да направи необходимото за достъпност на средата, така че хората с инвалидни колички да могат да влизат включително и в службите за социално подпомагане.

Председателят на „Изправи се.БГ“ категорично заяви, че Караянчева трябва да е еталон за върховенството на правото, особено в деня, в който Европейската комисия втвърди тона към България заради липса на върховенство на закона.

С разпореждането си вчера председателят на парламента наруши Конституцията и три закона – Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за НСО и правилника за работа на Народното събрание. Това се случи в деня, в който Еврокомисията зададе 29 въпроса на България за корупцията и спазването на законите и предупреди, че страните, в които е застрашено върховенството на правото, могат да останат без евросредства, подчерта Манолова.

Тя повтори тезата си за оставка на Цвета Караянчева след силова саморазправа на гардове на НСО с граждани и майки снощи.

Манолова допълни, че вчера 12 гарда от НСО са извлекли, блъскайки и бутайки, десетина жени, майки, млади момичета и мирно протестиращи граждани. По разпореждане на Караянчева, тъй като тя стопанисва сградата на Народното събрание, уточни Манолова и каза, че девет от гардовете са извличали хората, докато трима служители на НСО са снимали с телефоните си случващото се.

По думите й реакцията на Караянчева беше за да предпази Борисов в паниката му. Той вече се страхува и от жени, майки, момичета и мирно протестиращи граждани, каза Манолова.

Тя посочи, че майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ са били в парламента от по-рано през деня, а Манолова и екипът й са отишли след 13 ч. за заседанието на енергийната комисия, за което първо са получили надлежно разрешение, в това число и от председателя на комисията. На място обаче им е съобщено, че по заповед на Караянчева не могат да влязат, обясни Манолова.

Искахме да участваме в комисията, в която сме участвали няколко пъти преди това и която трябваше да се занимава с хаоса със сметките за парно и с отказа на Топлофикация да върне пари на хората, каза тя.

След като на 3 март Борисов обеща над 40% намаление на цената на природния газ, а оттам и на сметките за парно и топла вода, през август се оказва, че хората имат да дават пари за парно, вместо да им бъдат върнати. След като „Булгаргаз“ възстанови 60 млн. лв., а Топлофикация София взе кредит от Българската банка за развитие в размер на 40 млн. лв. за възстановяване на надвзетите суми на хората за парно, защо продължават да задържат сумите на гражданите в Топлофикация, каза Манолова и допълни, че е имала този и други въпроси и становище за това как да се ситуацията с хаоса със сметките.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ