Манолова: В следващия парламент ще предложим отпадане на ДДС върху тока, както призова и ЕК

в България

Манолова: В следващия парламент ще предложим отпадане на ДДС върху тока, както призова и ЕКМанолова: В следващия парламент ще предложим отпадане на ДДС върху тока, както призова и ЕК

Компенсацията за високата цена на тока за бизнеса трябва да бъде най-малко 220 лв. на мегаватчас, а не 110 лв., както реши правителството, каза Манолова

Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните закони за отпадане на ДДС върху тока. Европейската комисия потвърди нашето искане за премахването на налозите за електроенергията и компенсация на бизнеса и домакинствата за по-високите цени на тока.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в Пазарджик, където е водач на листата. Тя уточни, че около 30 % от тежестта на цената на тока и на енергоносителите се формира от данъците.

Призоваваме правителството за незабавна пряка финансова подкрепа на фирмите, болниците, училищата, детските градини и домакинствата. Министерският съвет да преразгледа решението си за подкрепа от 110 лв. на мегаватчас за високите цени на тока. Компенсациите трябва да са най-малко 220 лв. на мегаватчас, за да могат фирмите да оцелеят в условията на криза, допълни Манолова.

Тя бе категорична, че решенията трябва да бъдат взети незабавно. Тревогата в обществото ескалира. Без подкрепа ще се стигне до фалити на фирми, висока безработица и повишаване на цените на основните продукти, обясни Манолова.

Относно заповедта за „зеления сертификат“ тя обяви, че в понеделник ще внесе жалба в съда за начина, по който се въвежда сертификатът. Манолова посочи, че в жалбата са се подписали представители на различни съсловия и групи в обществото, както и на преболедували, лежали в болници и хора с антитела, които не могат да си извадят сертификат. Настояваме държавата да осигури безплатни тестове за антитела на хората, които са преболедували и те да получават „зелен сертификат“, каза тя.

В момента берем плодовете на некадърното управление на здравния министър на Борисов и на управлението на ГЕРБ през последните 12 години, в които здравната система беше пробита, подчерта Манолова.

В следващия парламент ще внесем цялостна програма за увеличаване на доходите на българските граждани. Ние предвиждаме преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. и запазване на добавката от 120 лв. към пенсиите, каза тя.

Специална подкрепа ще има за младите семейства – 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. за първо, второ и трето дете, повишаване на детските от 40 лв. на 100 лв., 10 000 лв. за второ и трето дете при работещи родители, безплатни детски градини и ясли за всяко дете. Предвиждаме подкрепа за училищата и семействата за лаптопи и таблети за онлайн обучението, заяви Манолова.

Заставаме със силна листа в Пазарджик. Винаги сме заставали зад борбата с корупцията и за високите доходи. Подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, каза вторият в листата за Пазарджик Никола Вапцаров, известен с участието си с тъпана в протестите през лятото на 2020 г. срещу управлението на Борисов.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ