„Изправи се БГ! Ние идваме!“ се отказа от председателски и зам.-председателски места в парламентарните комисии

в България

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ се отказа от председателски и зам.-председателски места в парламентарните комисии„Изправи се БГ! Ние идваме!“ се отказа от председателски и зам.-председателски места в парламентарните комисии

От „Изправи БГ! Ние идваме!“ бяхме многократно обвинявани, че се борим за постове и позиции и че се опитваме да парцелираме власт. Ние не желаем и няма да получаваме председателски и зам.-председателски места в парламентарните комисии. Ще имаме членове на комисиите и ще продължим да работим активно и отговорно по темите, които са важни за българските граждани.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова от парламентарната трибуна днес по време на избиране състава на комисиите в Народното събрание. Групата ще има само по един член в комисиите за разлика от „Има такъв народ“ и ГЕРБ, които ще имат по шест.

В Комисията по бюджет и финанси член от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще бъде Мария Капон. Тя ще бъде член и на Комисията по културата и медиите.

Меглена Гунчева ще бъде член на Комисията по конституционни и правни въпроси и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.
Арман Бабикян ще бъде член на Комисията по енергетика и климат.

В парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения членове ще бъдат Татяна Дончева и Николай Хаджигенов.

В Комисията по икономическата политика, иновации и туризъм и в Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество член ще бъде Живко Табаков.

Димитър Делчев ще бъде член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и на Комисията по околната среда и водите.

Румен Йончев ще бъде член на Комисията по външна политика. Той ще бъде член и на Комисията по земеделието, храните и горите.

В Комисията по въпросите на Европейския съюз и в Комисията по отбрана член от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще бъде Данаил Георгиев.

За член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ беше избран Николай Хаджигенов.

Кардиологът д-р Галина Таваличка ще бъде член на Комисията по труда, социалната и демографската политика и на Комисията по здравеопазването.

В Комисията по образованието и науката и в Комисията по транспорт и съобщения член ще бъде Светослав Колев.

В Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта член ще бъде Юлиян Ненчев. Той ще бъде и в парламентарната Комисия по дигитализация, електронно управление и информационни технологии.

Манолова ще бъде член на Комисията по политиките на българите извън страната.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ