За хората и мравките

в България

За хората и мравките
Мравките – колко много можем да научим от тях!
Световните лидери, които управляват света гледат на нас като на мравки. Искат да сме дисциплинирани, да сме послушни, подредени в строга йерархия. Обслужваща единствено мравунякът.

Дали възпитават и нас техните мравки да бъдем лоялни на мравуняка – къде е родолюбието ни и има ли държавна политика?

Искат да сме умни – държавата не инвестира в технологии и иновации, не се стимулират студентите да учат, а масово е разпространена практиката да се купуват дипломи, забравяйки факта, че утре господа политици когато отидете на лекар този лекар също може би е с купена диплома.

Когато мравката намери храна по пътят към мравуняка оставят феромонна следа по която другите да отидат до храната като така се споделят благата и се складират за общото благо . При нас хората обаче, ако някой намери някакви блага е най-пазената тайна от него.

Даже би замил следите си друг да не ги види.
Ако случайно сподели на някого той е анатемосат като глупак. Ако случайно някой реши да работи за мравуняка всички го заклеймяват като луд и даже става обект за подигравки.

Странно същество е човекът.
Живеем в големи социални общности, а нямаме никаква социална култура, нямаме никакво социално мислене като моралните ни ценности бяха подменени.
Някога ни учеха, че човека за човека е брат, а сега брат за брат е вече враг. Превърнати в консуматор с промити мозъци не осъзнаваме, че никой от нас нищо няма да занесе на оня свят.

Господа олигарси, спрете тази война породена от свръх алчност, че от нея страдаме ние малките мравки!
Обърнете внимание на гробниците на фараоните, че всичките им дарове са тук, а за онзи свят няма ремаркета, каза наскоро един бизнесмен.
Както се казва “проблемът не е, че не можем да нахраним бедните, проблемът е, че не можем да заситим алчността на богатите” !

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ