Защо сме с най-ниски пенсии?

в България

Истината, която ще Ви шокира!
Ето защо сме с най-ниски пенсии не само в Европа обаче! Никой не знае как се изчислява пенсията у нас!

Редица запитвания има, но отговорът е пълно мълчание. В далечна Индия пенсията, която получавате се равнява на 90% от заплатата Ви при пенсионирането Ви!

В една Турция да вземем в предвид пенсията Ви е 100% от заплатата, с която сте достигнали възрастта за пенсиониране !

В Хърватия обаче размерът на пенсията ви е 129% от последното ви трудово възнаграждение, а само в България никой не знае как се изчислява пенсията ! Аз се пенсионирах по болест и получих 98 % ТЕЛК и пенсия от 115 лв. през 2005 г. при условие, че се осигурявах от 9 фирми като управител и осигуровките ми бяха по 138 лв. от фирма, което си беше по 1240 лв. на месец и така някой знае ли как се изчисляват пенсиите у нас и по каква методика и какъв модел се случва това? Сега след 13 години пенсията ми е 250 лв. срамота !

Това ми разказва наш приятел! По-лесно ще разберем каква е формулата на КОКА КОЛА, отколкото как се изчисляват пенсиите у нас!
Но е едно ясно, че ниските пенсии са следствие на бедната ни държава, а тя е бедна, защото я грабят управниците ни!

Постоянно се вдигат годините за пенсиониране у нас докато в Китай например ги намалят и там мъжете се пенсионират на 55 години, а жените на 50 г. и ако жените са извършвали тежък труд даже границата на пенсиониране е 45 г. И това е така, защото в Китай хората имат икономика, а силната икономика прави богата държавата и технологиите заместват ръчният труд докато ние нямаме икономика, но пък имаме силни на грабежи политици.

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ