Депутати на крака за жертвите от Батак, ДПС напусна залата

в България

Депутати на крака за жертвите от Батак, ДПС напусна залатаДепутати на крака за жертвите от Батак, ДПС напусна залата
Инициативата беше на Павел Шопов

Депутатите почетоха с минута мълчание жертвите от Батак и „милиони българи, станали жертва на геноцид” по време на османското владичество. Това стана в разрез с приетите процедури, като призивът дойде от депутата Павел Шопов в края на декларация от името на парламентарната група на „Обединени патриоти”.

Атакистът Шопов обясни, че днес е денят на баташкото клане. Той разкритикува ГЕРБ и БСП, че години наред не допускат 17 май да бъде приет официално като ден на геноцид над българите.
Павел Шопов добави, че от ДПС изобщо не можел да очаква такова нещо.

„И така, аз ще завърша с този призив – да станем на крака и да почетем паметта на мъчениците от Батак и всичките сигурно милиони българи, станали жертва на геноцида над българите през годините на османското робство”, заяви депутатът.

В този момент председателстващ заседанието беше съпартиецът му Явор Нотев.
„За отдаване на почит с мълчание се изисква друга процедура. Поканата на г-н Шопов можем да изпълним и ad hoc”, обясни Нотев. След това той помоли със ставане на крака да бъдат почетени жертвите.

Няколкото депутати от ДПС пък напуснаха залата, докато колегите им от останалите парламентарни групи бяха на крака.
Източник: fakti.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ