Бай Тошо: Някои Другарски и другари говореха за преход, но реализираха приход!

в България/История/Любопитно


Бай Тошо: Това не са социалисти, това са червени капиталисти! Бай Тошо: След като бях свален от власт от група продажници сте чували, че заграбените пари на партията бяха раздавани на доверени лица така наречените червени куфарчета.

Тези пари трябваше да се изперат и да сменят своят червен цвят трябваше да променят разбойническият си произход. Но тези пари заедно с едни други кредити отпускани на някой другарки и другари безразборно от едни банки също се дължаха на някого заедно с лихвите. Някой партийни другари си мислеха, че след като са наели разбойници и хайдути имат армия създадена в страната и си изградиха така наречената паралелна държава. Всички партии и политически проекти някъде в зародишът си бяха заченати от млади комсомолци или пионери. Бай Тошо: Няма какво да си кривят душите всички имаха червени петна назад в историята си, нямаше как други освен БКП- БСП, нямаше.

И така сменяха се лицата, имената и слоганите, а недоволният гняв на хората се упояваше от различните партии. Откраднатите милиони се превръщаха в милиарди, а милиардите с тях можеш да си купиш всичко – власт, свобода, индулгенции от чуждите имперски сили и прочие. С тези пари се изкупиха заводи и предприятия, изкупи се всичко създадено от хората с техният труд, всичко, което ние създадохме като индустрия и икономика бе изкупено за жълти стотинки с така наречената масова приватизация уж пак с участието на хората с бонови книжки и така нататък.

Дойде обаче време парите да се върнат и някои политици продажни като Андрей Луканов някак си умряха, умряха и много бизнесмени, а на банките се изплатиха с Инфлация и пак хората излъгани, пак народа ограбен.

Сега обаче войната за наследството на червените куфарчета продължава – ограбват се така наречените олигарси един друг се изяждат, а държавата, която ги създаде сега е мащеха за тях. Онази паралелната държава имам в предвид тя другата е за пред хората и света тя вече не е Народна Република от нея се отрекохте всички. И ако някой ВИ каже, че Бойко Борисов е платил два милиарда за два часа внимание от бившият президент на САЩ Донъл Тръмп то това не е точно вярно – вие ще ги плащате тези пари и децата ВИ. Бай Тошо: Искам да ви попитам откъде си пълни джобовете държавата и бизнеса?

От вас нали с данъци и такси, с високи спекулативни цени на стоките. Естествено политическите партии взимат дял от тези пари – дял от държавните постъпления наречен субсидия и дял от бизнеса наречен такса спокойствие. Взимат дял от мафията взимат дял от всеки и от всичко.

Бай Тошо: Спомням си Шофьорчето всеки един откраднат лев от други освен тяхната оперативно престъпна група – ГЕРБ, който взимаше те го канализираха към техните черни каси. Така работя в политико-икономическите групировки не правят изключение нито една от останалите партии. Спомняте си как Философът от сараите обясняваше за кръговете от фирми преди десетилетия, нали, същото и сега парите само сменят своите собственици – вашите пари. Спомняте си как ви обясняваха да сте спокойни и че държавата контролира всичко, а доларът стана над 3000 лева нали, но се стопиха вашите спестявания, вашите пари и техните заеми. Скоро някой другари и другарки пак ще ви обясняват да сте спокойни и че пълзящите цени ще паднат пак им вярвайте.

Бай Тошо : Но си спомням и как България тръгна по нов и светъл път и няколко поколения живяха в спокойствие и ред. Нямаше престъпност и глад, и мизерия, и всички бяха нахранени и обгрижвани за всички имаше безплатно образование и здравеопазване, за всички имаше по малко парченце от така наречената баница и всички крадяха по малко от общото, но работеха за общото, а сега не е така – само шепа разбойници крадат, а всички вие плащате.

Без другарски съд няма да се оправят нещата, но вече няма другари и другарки, които да поемат властта в ръцете на народа, но пък има актьори, които да поведат стадото към пропастта да поведат нацията към гибел. От 9 милиона колко останахте? Някога БКП бе произлязла от народа – една работническа партия, а днес в БСП не виждам нито един член от работническите среди само капиталисти – приватизатори, синове и дъщери на фабриканти и собственици на бизнеси та кой интереси не се сещам ще защитават интересите на капитала или на вас редовите граждани?

Бай Тошо: Казах ви го преди ще ви го кажа и сега някой другари и другари говорят за преход, но действителност работят за приход. Бай Тошо: Заделете си дърва и зимнина, имайте брашно в мазето и мас, че зимата ще е студена бедна и гладна и не вярвайте, че Русия е виновна.

Бай Тошо: И Русия и Америка си гонят техните имперски интереси зависи кой как ги използва обаче за България или за себе си.
Бай Тошо: Не ги винете такива са времената родени в комунизма когато властваше СССР днес те живеят във времена в който властва САЩ. Приходът е важен за прехода и партията оцелява и те също. Но какво се случва с партията и какво се случва с приходите не е много ясно ?


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ