Албърт Пайк: Великата конспирация

в Конспирации

Албърт Пайк : Великата конспирация
Албърт Пайк : Преди 145 г. американски генерал предрича три световни войни
Албърт Пайк е американски генерал, който още през XIX век предрича три световни войни. На 15 август 1871 г. той изпраща писмо до своя приятел – илюмината Джузепе Мацини, в което описва подробно как светът ще бъде разтърсен от военни конфликти през следващите десетилетия.
Звyчи нeвepoятнo, нo Πaйĸ yдивитeлнo тoчнo oпиcвa пъpвитe двe cвeтoвни вoйни. Πиcмoтo му дo Maцини билo излoжeнo в Бpитaнcĸия мyзeй в Лoндoн дo 1977 г., ĸoгaтo нeoбяcнимo дocтъпът дo нeгo e ограничен.

Първата световна война, според Пайк, ще се реализира в началото на ХХ в., когато илюминатите т.е. масоните, ще свалят царя на Русия и от тази страна да направят крепост на атеизма и комунизма. Той предсказва също така, че военните агенти на илюминатите ще предизвикат война между британската и германската империи. В края на военния конфликт, комунизмът ще навлезе в много страни, за да може ролята на религията да бъде омаловажена.

Чрез своя сътрудник Ото Фон Бисмарк, лидер на тогавашната германска държава, Пайк дълго време подготвя обстоятелствата, необходими за започване на Първата световна война. Неговите усилия приключват през 1914 г., когато група сръбски националисти извършват успешен атентат срещу австрийския крал Франц Фердинанд, който става повод за започване на Голямата война.

В същото писмо на Пайк се споменава, че години по-късно ще се стигне и до Втора световна война, която ще бъде предшествана от сблъсъци между фашисти и евреи. Завършекът на този световен военен конфликт ще бележи края на нацизма, а евреите най-сетне ще могат да създадат своя държава (Израел).

Третата световна война ще се води между евреите и ислямския свят, категоричен е Пайк. Той прогнозира взаимно изтребление на воюващите страни, а голяма част от съществуващите нации ще бъдат духовно и икономически изчерпани. Именно в този преломен момент ще бъдат изтикани на преден план нихилистите и атеистите и тогава ще настане социален катаклизъм, убеден е американският генерал.

В крайна сметка, пише Пайк, след като бъде заличена от света, християнската религия и култура, ще бъде изместена от учението на Сатаната…

***

Кой е авторът на това предсказание?

Албърт Пайк е роден през 1809 г. в Бостън. Завършва Университета в Харвард. По-късно, като генерал, той участва в американската гражданска война. Негови съвременници твърдят, че Пайк е разговарял свободно на 16 езика. Знае се, че е бил 33-тa cтeпeн мacoн oĸyлтиcт, Beлиĸ Maйcтop и cъздaтeл нa южнoтo пoдpaздeлeниe нa Шoтлaндcĸия мacoнcĸи opдeн. Бил е сатанист и редовно е осъществявал окултни ритуали, твърдят негови недоброжелатели.

Кои са илюминатите?

Редица специалисти по история на тайните общества смятат, че “Илюминатите” са тайна организация, която съществува от XVIII век с цел да контролира събитията на планетата. Те постигат интересите си чрез свои агенти, които управляват решенията на големите международни корпорации и правителства. Целта им е та е създадена от Адам Вайшапут на 1 май 1776 година. По-късно, през XIX в., те се включват в редиците на масоните, но се отличават със своя собствена структура.създаване на нов световен ред. Смята се, че организация

Великата конспирация

Източник: kirilica.info


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ