Опечалени близки и приятели изпратиха Ламбо в последния му път СНИМКИ

в България

Опечалени близки и приятели изпратиха Ламбо в последния му път СНИМКИ

Огромна опашка се вие пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата, където днес можем да се сбогуваме с любимия на много поколения артист Стефан Данаилов.

Десетки известни личности, политици, артисти, музиканти и граждани изпровождат Ламбо в последния му път. Ковчегът на великия актьор обаче е затворен

Най-отпред на нея е застанала лидерката на социалистите Корнелия Нинова, а до нея са Весела Лечева, Кристиан Вигенин и още видни членове от БСП.

Президентът Георги Първанов също отиде да си вземе последно сбогом с легендарния актьор. Той обмени няколко думи с Румен Петков и Ивайло Калфин.

“Той бе един от будителите на съвременна България. Едно ярко творческо присъствие. Имаше ясна гражданска позиция, много мъжка. Беше обаятелен човек”, заяви Георги Първанов.

Ирен Кривошиева и Владимир Данаилов също са пред Народния театър.

Сред хората, дошли да си вземат “сбогом” със Стефан Данаилов са Емилия Масларова, Кирил Добрев, Румен Гечев, Астор, Нона Йотова, Пламен Орешарски, Огнян Герджиков, Борислав Великов, Димитър Пенев, Башар Рахал, Васил Банов, Елена Петрова, Геро и много други.

“Огромен човек. Неговата щедрост и доброта е белязала много хора. Ние усещаме една огромна пустота. Нека говорим за него, да си го спомняме и никога да не го забравяме. Бог да го благослови и да намери лек път нагоре. Да намери там сродните си души“, каза през сълзи актрисата Елена Петрова.

title=”null”/>

Той е много достоен човек, който не загърби кауза и идеали. Той примамваше на сцената талантливите български младежи и накара много хора да обикнат театъра. Невероятен човек“, заяви Румен Петков.

Ивайло Калфин пък сподели, че ще запомни Ламбо като прекрасен човек с добро настроение и ясни каузи: „Неговата кауза бе България и културата на България“, добави той.

Геро също бе на опашката, за да си вземе последно сбогом със Стефан Данаилов:

„Ламбо бе една епоха, един човек с твърде голямо сърце. Бе готов винаги да помогне. Талант, който едва ли скоро ще има Бъглария. Най-важното е, че беше много добър човек. Помагаше на всички във всичко, Дано има повече хора като него, поне отива на по-хубаво място.

„Светъл дух, силен, голям артист. Той бе верен на професията си, а тя е божествена. Това означава, че както Бог е истина и любов, така и Стефан е истина и любов. Знам, че Бог му е отредил светло място. Обичам го“, това заяви артистът Стоян Алексиев.

„Искам да го запомня усмихнат, чаровен, човечен и добър, какъвто си беше. Има такива раздели, които някак не може да приемеш. Не мога да си представя, че вече го няма, затова ще го пазя и помня такъв, какъвто е в сърцето ми – усмихнат и добър“, заяви Владо Пенев.

Много ми помогна през различни периоди от живота ми, винаги ще го помня“, добави той.

Снимки: Георги КОЛЕВ, Блиц


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ