Нови промени в министерството на културата

в България


Според заповедта, Минеков закрива в Дирекция „Административно обслужване и човешки ресурси“ двата отдела. В ГД „Инспекторат за опазване на културното наследство“ ЦУ закрива отделите „Недвижимо наследство“, „Движимо наследство“ и „Законосъобразност и процесуално представителство“.

„Закриването на отделите в най-голямата дирекция в Министерство на културата, изпълняваща изцяло контролни функции по Закона за културното наследство“.

Може да се тълкува на този етап и като стъпка за промяна на закона или за това да се поеме от друга институция например вид полиция отговаряща за културното наследство.

Със сигурност има една голяма група хора, в които назрява огромна доза недоволство от една точка от закона за културата. Минеков дойде с много надежди, но си отива с впечатлението, че замазвал пробойните на Рашидов и Банов.

Въпреки всичко промени ще има, защото секторът металдетектинг и нумизматиката и колекционерство вече са организирани и те трябва да следват новите стандарти наложени в Европа и зад океана.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*