НЕВИЖДАН СПЕКТАКЪЛ КОНЦЕРТ НА РОМСКАТА НОВА ГОДИНА “ВАСИЛИЦА ЩЕ ПОКАЖЕ НАЙ-ДОБРОТО ОТ ЗВЕЗДИТЕ НА РОМАСКАТА МУЗИКА И ТАНЦ ОТ БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ!

в България

НЕВИЖДАН СПЕКТАКЪЛ КОНЦЕРТ НА РОМСКАТА НОВА ГОДИНА ''ВАСИЛИЦА ЩЕ ПОКАЖЕ НАЙ-ДОБРОТО ОТ ЗВЕЗДИТЕ НА РОМАСКАТА МУЗИКА И ТАНЦ ОТ БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ!


Мястото на провеждане на спектакъла ще се състои в София в зала „София“ на петзвездния хотел „Маринела“ на 15 януари 2020 г. от 19.00 часа. Спектакълът ще се излъчва директно на живо в YouTube, Instagram, Facebook и телевизионен канал.

Звездата на ромската музика Софи Маринова и гръцката звезда Марияна Папамакарио ще радват публиката с прекрасни песни на ромския празник. За доброто настроение също така ще се погрижи и гръцкият виртуоз на кларинета Ставрос Пазарензис, както и един от най-добрите ромски оркестри Фантазия, съставен от забележителни инструменталисти.

Събитието ще бъде уважено от Негово Превъзходителство индийския посланик Санджай Рана, както и от гости от правителството на премиера г-н Кирил Петков. Покана е отправена към Президента на България г-н Румен Радев, Председателя на Народното събрание г-н Никола Минчев. Гръцкият музикант и диригент Ставрос Пазарензис и останалите звезди на ромската музика обещават да създадат неповторима атмосфера и веселие. Музиката, която ще изпълнят може да бъде описана като вълнуващо пътешествие в света на ромите. Изпъстрена е с игриво остроумие , преплитане на стилове, начини на звукоизвличане, характерни за ромската музика.

Гостите ще се насладят на музикални традиции, характеризиращи многообразието на ромската култура. Очакват се над 350 приятели и гости на големия празник Василица. От Организационния комитет, Националния съвет на ромите в лицето на г-н Петко Асенов, главния организатор г-жа Поли Костова и Музикална агенция „Дирекция Музика и танц“ уверяват, че ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за да се гарантира здравето и сигурността на всички участници. Ще се изисква PCR или валиден COVID сертификат.

 

Изпълнителния директор на Музикална Агенция“Музика и Танц“ г-н Петко Асенов обеща изпълнителите да покажат най-доброто от ромската музика и танц.

Loading...

Пресцентър „Ромите днес“.

 Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

efekt-2