Невероятно: В бг храм е скрит ключа за оцеляването на света! (Църквата е на повече от 10 века)

в Конспирации/Религия

Бг храм крие е ключ за спасението на света

Бг храм пази света от разруха. Църквата е на повече от десет века. Оцеляла е при византийското и турското робство. Храмът „Св. Йоан Богослов” е част от манастирския комплекс край град Земен.

В земенския храм е скрит ключа за оцеляване на човечеството

Той е запазен във вида, в който е построен преди хиляди години. Някъде в него се пази ключа за оцеляването на Земята. Както и слънчевия символ на богомилите.

Според легендата уникалната за България църква във формата на куб е построена заради бас. Майстор и чирак сторили облог кой ще построи по-хубава църква на двата срещуположни бряга на река Струма край град Земен.

Според уговорката никой нямал право да гледа какво прави другия. След като били готови майстора признал уменията на чирака и разрушил своята постройка.

Такава е легендата за Земенския манастир. Бг храма се намира на километър югоизточно от града. С уникална архитектура и също толкова мистериозни стенописи.Целият комплекс е паметник на културата.

Светата обител крие тайната на богомилите,от която са се интересували рицарите кръстоносци, освободителите на Божи гроб, масоните.

Църквата „Св. Йоан Богослов” е единствената у нас с кубична форма. Символ е на монументалната живопис на българското Средновековие.Най-старият стенопис датира от 11 век.

На бг храма е изобразен образа на Света Ана, запазен още от първото изографисване на храма. Другите стенописи датират от 14 век, на които има различни библейски сцени.

Уникална е тази с „двойния Христос”. Едни от най-ранните ктиторски портрети са тези на деспот Деян и съпругата му Доя.

Според специалистите те са с най-голяма художествена стойност след портретите на Калоян и Десислава в Боянската църква. Земенският манастир крие уникална мистика.

Според легендите в храма богомилите закодирали знака на българина-звезда със седем лъча. Това е единствения символ, който може да обедини всички религии.

В земенския манастир “Св. Йоан Богослов” кръстоносците търсели храма на Соломон, по знаците от стенописите. Кардинал от Ватикана предрекъл, че църквата край Земен ще спаси света.

efekt-2

Източник: topactualno.com

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Конспирации

Отидете горе