Манолова: Шест души работят по газовата връзка България-Гърция, а „Топлофикация София“ има над 1 млрд. лв. задължения

в България

Манолова: Шест души работят по газовата връзка България-Гърция, а „Топлофикация София“ има над 1 млрд. лв. задължения
Манолова: Шест души работят по газовата връзка България-Гърция, а „Топлофикация София“ има над 1 млрд. лв. задължения

Ще заведем иск срещу държавата в Съда за правата на човека в Страсбург, каза тя за списъка с подслушвани лица

Комисията по ревизията установи, че по трасето на газовата връзка България-Гърция работят едва шест души, а „Топлофикация София“ има над 1 млрд. лв. задължения. Замесените в схеми и злоупотреби трябва да понесат отговорността си. Но и институциите трябва да бъдат натискани да работят.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Евродикоф“ по телевизия „Евроком“.

Относно списъка с подслушвани лица Манолова заяви, че това е скандал с европейски мащаб. Ще поискаме информация от спецпрокуратурата за подслушването и ако ни откаже, ще заведем иск срещу държавата в Съда за правата на човека в Страсбург, каза тя.

Ако газовата връзка България-Гърция работеше нямаше да говорим за 20 % увеличение на цената на природния газ, а за намаление. Бавят се сроковете за строителство. Зам.-министърът на енергетиката заяви, че газовата връзка ще бъде готова догодина. 22 500 000 евро е неустойката за забавено строителство, която инвеститорът „Ай Си Би Джи“ не е поискал от изпълнителя. Директорката на „Ай Си Би Джи“ е взела 205 000 лв. заплата за 2020 г., допълни Манолова относно работата на Комисията по ревизията.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова не дойде да обясни за загубите на „Топлофикация София“. С нежеланието й да се занимава с проблемите на дружеството тя поставя пред риск столичани. От 1 октомври „Топлофикация София“ ще работи незаконно, защото не изпълнява нормите за вредни емисии, допълни тя.

Най-скандално беше поведението на Българската агенция по храните и земеделското министерство. Оказа се, че не са направили проверка по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски, защото не откриват номера му, каза още Манолова.
Длъжностни лица са написали, че тоновете отпадъци, внесени от Италия в България, са рециклирани. Оказа се обаче, че фирмата в Плевен няма съответната инсталация, тоест български институции са излъгали, заяви тя.

Loading...

Във връзка с посещението на „Изправи се.БГ“ в ловно стопанство „Паламара“ Манолова посочи, че дружеството е на загуба, а държавата е плащала по 700 000 лв. годишно за издръжката му, за да се забавлява в лукс бившият премиер Борисов и приближения му приятелски кръг.

efekt-2


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе