Манолова: Борисов се превърна в модела „Орешарски-2“ в опит да спаси властта си

в България

Манолова: Борисов се превърна в модела „Орешарски-2“ в опит да спаси властта сиБорисов се превърна в модела „Орешарски-2“ в опит да спаси властта си. Борисов мести пешки по шахматната дъска и прави рокади в кабинета заради желанието си да удължи политическия си живот.

Новите министри са старите министри и няма да има никаква промяна. Борисов не успява и да се разграничи от ДПС, защото в икономиката вторият човек на Пеевски, става първи човек на Пеевски.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНТ относно рокадите в правителството.

Местейки пешките Борисов поставя хора, които не могат да са гаранти за реформи, необходими за парите от Европа. Проваленият здравен министър, който създаде хаос в здравеопазването, стана министър на финансите и очакваме хаос във финансите. Той започна с тревожен анонс, че има дупка в бюджета и несъбрани приходи, допълни Манолова.

Шефът на Националната полиция, който е отговорен за побоя над протестиращи, става министър на МВР. Това е ясен знак какво ще е отношението към протеста, каза още тя и подчерта, че от три часа камионът, който превозва озвучаването за протеста и шофьорът на камиона са задържани.

Сформира се една коалиция срещу народа и българските граждани, която добре работи в парламента, докато протеста се развива. Борисов използва протеста за димна завеса, зад която извършва законодателни промени срещу собствения си народ. В сряда депутатите са гласували текстове, според които частните съдебни изпълнители ще могат да събират дългове на граждани без да са минали през съда, допълни Манолова.

Валери Симеонов, крепителят на Борисов и кабинета му, е внесъл законопроекта на 10 юли и на 22 юли е приет на първо четене в зала. Това ще удари над 1 милион българи, защото това са длъжниците на колекторски фирми, монополни дружества, банки и бързи кредити. В момента ЧСИ могат да събират присъдени вземания, а сега ще могат да събират и дългове, които не са минали през съд и да не се прилагат документи, обясни още тя.

Борисов може да се огледа в протеста, като в огледало на всичко, което хората искат. Липсва доверие в институциите и в прокуратурата. Липсата на доверие и съмненията за двоен аршин се превръщат в настояване на протеста за оставка на главния прокурор. Няма значение кой е главният прокурор, трябва да има съдебна реформа, която да мине през Велико Народно събрание и промяна в Конституцията, заяви Манолова.

Борисов успя да обедини и да изправи срещу себе си политици, безпартийни хора, млади и стари, хора от различни етноси. Младите, показаха на народните представители какво означава надписът на парламента „Съединението прави силата“. Надявам се част от младите на площада да се включат в листи и да се включат в политиката. Протестът е граждански и решенията хората ще вземат на избори, тогава ще се види алтернативата, допълни тя.

Заставам зад исканията на протеста – оставка на Борисов, оставка на главния прокурор, промени в Конституцията, електронно и машинно гласуване, каза председателят на „Изправи се.БГ“.

Манолова призова Томислав Дончев, който отговаря за организацията на изборите и ЦИК да не саботират процеса за осигуряване на машини за следващите избори.

Дончев да не се крие зад законопроекти, защото в Изборния кодекс ясно пише, че на следващите избори трябва да има машини, каза Манолова.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ