Манолова: БЕХ да освети всички далавери в Топлофикация София

в България

Манолова: БЕХ да освети всички далавери в Топлофикация СофияМанолова: БЕХ да освети всички далавери в Топлофикация София

Топлофикация София има 1,067 млрд. лв. натрупана загуба, припомни Манолова

Българският енергиен холдинг, който е кредитор на Топлофикация София за 860 млн. лв., да освети незабавно всички далавери, кражби и злоупотреби в дружеството, което има 1,067 млрд. лв. натрупана загуба. Започва да се развива дискусия дали трябва Топлофикация София да стане държавно дружество, но тази дискусия е излишна. Дружеството никога няма да изплати тези дългове. Няма друго решение освен Топлофикация София да стане собственост на Българския енергиен холдинг.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук днес.

Заради дълговете на Топлофикация София към Булгаргаз и Българския енергиен холдинг (БЕХ), Булгаргаз не може да изпълнява нормално своите функции и да снабдява клиентите си с газ в цяла България. 130 млн. лв. дългове на Топлофикация София към Булгаргаз бяха изкупени от БЕХ. Отделно столичната топлофикация има 730 млн. лв. задължения към БЕХ или общият размер на дълговете е 860 млн. лв., обясни Манолова.

В следващия парламент ще предложим Столичната община да поеме таксата сградна инсталация на столичани. Това са 100 млн. лв. на годишна база. В зависимост от прехвърлянето на дружеството ще настояваме БЕХ да отделя тези средства, заяви тя.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова да извади доклада с оценката за състоянието на Топлофикация София и за чадъра на Столична община над дружеството. Внасяме искане по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) до Фандъкова. Настояваме да ни предостави анализа за финансовото и правното състояние на Топлофикация София, изготвен от Американската агенция за търговия и развитие, каза още Манолова и подчерта, че на Столична община се предоставят над 950 хил. долара за модернизирането на столичната топлофикация.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ