КОНСПИРАЦИЯ! КЛИМАТИЧНАТА ВОЙНА

в Конспирации

КОНСПИРАЦИЯ! КЛИМАТИЧНАТА ВОЙНА

КЛИМАТИЧНАТА ВОЙНА

Какво се случва с времето по света? В Африка през горещото лято изведнъж се сипе градушка, а в Сибир през декември е като пролет. Неочаквано се събуждат спящи вулкани, върху крайбрежните градове връхлитат страховити цунамита. Тук-там се говори за някаква „климатична война“. Ако това е вярно и някъде в секретни лаборатории се разработват методи за управление на климата, нищо чудно човечеството да е изправено пред опасност, по-голяма от ядрената…

Двете суперсили СССР и САЩ започнали да се обвиняват взаимно в климатична война през 1970-те години. Разсекретените архиви показват, че такива програми наистина съществували. Но докъде са стигнали?

Известно е, че по време на Виетнамската война (1957г.-1975г.) американците използвали химикали за изменението на климата. Така увеличили валежите с около 30%, по този начин напълно размили и разрушили „пътеката Хо Ши Мин“ – по която виетнамците превозвали оръжие и храна.

На 10 декември 1976г. Общото събрание на ООН приема “Конвенция за забрана на военно или всякакво друго враждебно въздействие върху природната среда”. Тя забранява изкуственото изменение на климата за военни цели. Това означава, че официално не може да има никаква климатична война. И все пак, учените в много страни уверено заявяват, че работата в тази насока продължава.

През периода 1962г.-1983г. в САЩ се провеждат експерименти за управлението на урагани. Тайният проект се наричал „Яростна буря“ (Furious Storm). Основните изследвания били за проучване на ефекта от растително масло, разливано в океана. Известно е, че ураганите се предизвикват от повишаване на температурата на водната повърхност. Това означава, че могат да бъдат причинени от разливане на петрол или друга маслена течност.

От 1960-те години насам редица държави строят инсталации за използване на енергията на йоносферата. Най-известните от тях са в американската програма „ХААРП“ (HAARP — High Frequency Active Auroral Research Program, «Програма за изследване на полярните сияния, чрез високочестотно въздействие»). Официално тези станции са предназначени за научни експерименти в йоносферата и магнитосферата на Земята. Мощността на радиоизлъчването на всяка от тях, концентрирана в малко пространство, може да бъде хиляди или дори милиони пъти по-голяма от енергията на Слънцето. В зоната на въздействие на такъв лъч се образуват гигантски кълбовидни мълнии, които могат да повлияят върху климата на даден участък от планетата.

Именно след 2002 г., когато проектът HAARP бил включен на пълна мощност, броят на анормалните метеорологични явления на Земята рязко се увеличил. Наистина, през 2013г. американската преса съобщава, че проектът ще бъде затворен. Но тази програма е толкова секретна, че няма нито официално потвърждение, нито опровержение.

2

Гледка от въздуха към мястото на HAARP, с изглед към Планината Санфорд, Аляска.

През 60-те и 70-те години в СССР също били построении станции за изследване на йоносферата. Те значително отстъпват по мощност на американските, но принципите на действие са същите. Според експерти, тези станции са консервирани, но не и унищожени, и са напълно способни да функционират.

През 2007г. френският вестник “Льо Фигаро” публикувал статия за промените в климата в африканските страни. По-специално за това, че внезапно Сомалия била връхлетяна от наводнения и урагани. Поради това, около 200 хиляди жители на страната се преселили.

Някои свързват необичайното време в Африка не само с емисиите въглероден двуокис, но и с потенциални проекти за създаване на климатично оръжие, които в момента се тестват на този континент.

Какви други метеорологични събития могат да бъдат свързани с използването на климатични оръжия? През 2005г. най-опустошителния ураган “Катрина” връхлетя Ню Орлиънс, САЩ. Резултатът е смъртта на 1836 души, а общата икономическа загуба възлиза на 125 милиарда долара. Малко по-рано през същата година в Югоизточен Китай да беше регистрирано едно от най-големите наводнения в света, в което загинаха 732 души.

ураган

Ураган «Катрина» 28 август 2005

ураган 1

Ураган «Катрина» 29 август 2005

Някои изследователи считат, че тези две събития са свързани. Връзките между двете държави тогава бяха изключително напрегнати. Малко преди потопа, един от висшите китайски офицери, генерал-майор Чжу Ченху, заяви, че в случай на въоръжен конфликт с американците, неговата страна няма да се поколебае да използва ядрени оръжия.

Твърди се, че поради такива изявления САЩ решили да разгърнат локална климатична война, предизвиквайки силни дъждове на територията на несговорчивия си опонент. Затова ураганът „Катрина“ може да е бил отмъщението на Китай. Но няма никакви доказателства.

През 2010г. в Централна Русия избухна поредица от силни горски пожари. Някои изследователи предполагат, че са причинени с лазерно оръжие, монтирано върху американски сателит. Британският вестник “Таймс” малко по-късно съобщи, че на 22 април 2010г. американците изстреляли безпилотен космически кораб, наречен X-37-B, който имал лазерно оръдие, способно да поразява цели върху повърхността на земята, дори под водата. Друг аргумент в полза на тази хипотеза е фактът, че почти всички пожари възникнали около важни стратегически обекти – военни складове или секретни обекти, където се създават нови видове оръжия.

Съвсем наскоро, през февруари 2015г., американският професор Алън Робок заяви, че е консултирал ЦРУ относно възможността Русия или Китай да използват климатични оръжия.

Затова може да се допусне с голяма степен на вероятност, че изследванията за водене на климатична война продължават.

Източник: iskamdaznam.com

Чудите се защо времето е топло на вън и защо има фини прахови частици ?

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Конспирации

Отиди на Топ