България стана абсолютен хегемон в художествената гимнастика в Европа

в България

България стана абсолютен хегемон в художествената гимнастика в ЕвропаБългария блесна на Европейското първенство по художествена гимнастика.

Четири златни, два сребърни и три бронзови медала за нашите момичета в Унгария.

Днес на трибуните в залата беше и президентът Румен Радев, който награди част от гимнастичките ни.

С красивите и перфектно изпълнени съчетания българските момичета взривиха залата “Ласло Пап” и изправиха всички на крака.

“Беше много хубаво, защото имаше много българи в залата, за което искам да благодаря от името на всички момичета. Чувствахме се така сякаш играем пред родна публика. Много е вдъхновяващо да чувстваш любовта и подкрепата на хората. Това е нещо, което може да те зареди страшно много”, сподели пред БНТ Боряна Калейн.

“Тези отличия показват колко много сме се трудили в залата и е възнаграждение на цялата умора, пот и труд, които сме оставили зад гърба ни”, коментира Стилияна Николова.

“Много съм щастлива за този медал, за това постижение. За мен това беше първо такова голямо състезание при жените и съм много щастлива”, допълни Елвира Краснобаева.

Президентът Румен Радев беше сред публиката на част от изпълненията. И връчи медалите за съчетанията с обръч – златен на Боряна Калейн и сребърен на Стилияна Николова.

По-късно момичетата и техните треньори се срещнаха с държавния глава, който им пожела още много успехи.

Боряна Калейн: “Колко съм удовлетворена от труда, който съм положила и от резултата, който постигнах”.

“Много съм благодарна на моето семейство и на всички треньори и специалисти, които работят с нас”, каза още Елвира Краснобаева.

След перфектното представяне в Будапеща момичетата вече гледат към предстоящата Олимпиада. Надяваме се, че и в Париж ще ни доставят тази прекрасна емоция със съвършена игра и заслужени победи.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ