БНБ вади от обращение юбилейни банкноти от 20 лева

в България

БНБ вади от обращение юбилейни банкноти от 20 леваНа основание чл. 26 от Закона за Българската народна банка Управителният съвет на БНБ взе решение да извади от обращение банкнотите с номинална стойност 20 лева, емисия 2005 г., съобщават от БНБ.

Банкнотите престават да бъдат законно платежно средство от 1 февруари 2023 г.Снимка 600441

След тази дата юбилейните двадесетолевки, емисия 2005 г., ще се обменят на касите на Българската народна банка по номинална стойност без ограничение на количеството, без такса и без краен срок на обмяна, уточняват от БНБ.

Управителният съвет на БНБ също така прие Наредба за изменение на за номиналната стойност, съдържанието, формата и дизайна на банкнотите и монетите, пускани в обращение.

Изменението е във връзка с приетото решение на УС на БНБ да извади от обращение банкнотите с номинална стойност 20 лева, емисия 2005 г.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ