Атентат ли е Хитрино или инцидент с трагичен край?

в България

Атентат ли е Хитрино или инцидент с трагичен край?

Атентат ли е Хитрино или инцидент с трагичен край?
Една година след атентатът в Хитрино вижте другите гледни точки !
Когато фактите говорят, правителството трябва да мълчи !
Беше ли трагедията в Хитрино терористичен акт ? Борисов отказва помощ от чужбина, за да не видят истината за Хитрино?

Беше ли трагедията в Хитрино терористичен акт ?
“Повече от 10 години извършвах технически надзор на ГСИ. Погледнете си паспортите на АГУ-тата и ще видите името ми или ИНФЛЕКС ООД. Цистерна с пропан-бутан не може да се взриви! Взривоопасната концентрация пропан-бутан – въздух е от 2-9%! В цистерната налягането е около 8-10 атм , спука ли се цистерната, газта ще гори на разстояние от пробойната.

Нарича се стоящ пламък. Разлятия пропан-бутан гори, няма как да се взриви!
Втечненият пропан-бутана е по-тежък от въздуха и по-лек от водата. От течно до газообразно състояние пропан-бутана увеличава обема си 260 пъти и трябва да се смеси с въздух в съотношение 7% газ към –93% обемни единици въздух. Този процес иска време и затворен обем. Времето е студено и изпарението е бавно. Как да се получи взрив при тези условия? Няма как!
Взривната вълна е разместила леглата на хората в Шумен, на 20 километра. Какво може да предизвика ударна вълна на 20 километра? Едва ли ще научим причината.“ / Георги Манолов
“Някой вижда ли тук

Гръмнала цистерна?
Парчета, разкъсани от взрива?
Какво е това вещество, което са превозвали цистерните? Пропиленът не предизвиква това. Полипропиленът е обикновена пластмаса.
Пропилен-гликолът е антифриз. За пропан-бутана Георги Манолов вече даде техническо обяснение, защо описаното от СМРАД* е технически невъзможно. Кое е това взривно вещество, което е поразило селото и околността, без да се нарушава целостта на цистерните?
Защо Бойко Борисов отказва помощ от други държави? Добре, в такъв случай:

1. Къде е взривената цистерна? Всички цистерни са цели. ако и бройката им съответства на заявената на товарната документация, въпросът получава естествен отговор.
2. Дори когато става дума за запалване на цистерна с пропан-бутан, процесът на горене до запалването, а след това на взривяването отнема доста време – много минути. Не става бързо, веднага, с една искра, както обясняват на хората. Видеото е малко по-надолу. Тук такава предистория на запалване на цистерна отвън (ака е във видеото. Ако и тук е така, кой я е запалил?) няма.
3. Превишената скорост и дерайлирането са способстващи фактори, но не са достатъчно условие. Пак ви казвам -вижте видеото даже с умишлено запалена цистерна с пропан-бутан (експериментално), и ще видите колко бавно и не така просто протича целия процес. Тук не е пропан-бутан, пропилен е (или поне така ни казват). Остават нерешени въпросите с броя на цистерните, липсата на взривената цистерна, и кой/какво е взривено в Хитрино така, че да се разместят леглата на хората на 20 км – чак в Шумен.
И, замислете се…защо отказва помощ Борисов? Може би, защото е лесно сами да се справим? Според мен причината е друга – не иска чужди познавачи и очи да видят това, което е истината за Хитрино. Борисов може да повлияе на българоезичните СМРАД-ове какво да пишат и казват за Хитрино. Ако той е недостатъчен, ще го кажат от Козяк 16 направо на собствениците на телевизии. Те ще пробутат правоверната версия. Но е очевидно, че
– за страните от ЕС (с единични изключения) ние не сме хора.
– ЕС не е никакъв съюз на равноправни партньори
– В Хитрино причината за катастрофата не е взрив на цистерни поради технически или организационни грешки и грехове.
– причината е известна на Борисов, и той е уплашен. И е инструктиран да не се допускат твърде много знаещи и образовани хора там.
Защото причината е друга. И тя е най-вероятно управляем терористичен акт, разработен от чуждестранна спец-служба.
Георги Манолов, като специалист вече публично заяви, че списъка от предложени или предположени версии за „аварията“ са несъстоятелни, и взрив на цистерна няма.
Тогава?
Хитрино след взрива. Отсега ви казвам: виновен политик няма да има. Такива никога няма. Даже и от тези в оставка. Няма да има и виновна офшорка. Най-вероятно виновен ще е местният бездомник, или направо някой от вагоните. Защо не и гадното „комунистическо БДЖ“. Зер, „комунистите са виновни за всичко“. Това е „политическата отговорност“. Преведено на колониален език: 100% БЕЗотговорност. Мъртвите – Бог да прости. Живите кой да свести? Иначе недоучилите „калинки“ в СМРАД*-овете пишат за вагони с „тротилен“. Потърсете го в търсачките. Няма да го намерите. Защо трябва да е пропилен-гликол, или етанол, като „тротилен“ звучи по-cool? СМРАД-ливата журнаГлистика е така. Честита (скорошна) Коледа. Весели (предстоящи) празници. Откак сме колония, всяка година е така. Точно преди празниците. За да са по-празнични за туземците, разбира се. Да си знаят мястото.“ / Пламен Пасков
*СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Работят за наша сметка, но за чужд, външен интерес.)

“Какво возеха цистерните – пропилен или АКРИЛОНИТРИЛ ? Пропена, известен още като пропилен, е безцветен горим газ, ненаситен въглеводород. Пропилена е вторият по значимост химикал в нефтохимическата промишленост. Използва се за получаването на акрилонитрил. Запалимо, токсично вещество. Използването на вода може да предизвика токсични изпарения. Отнася се до SDYAV категория (силно токсични вещества), които могат да причинят алергични заболявания. Лесно се запаля от искри и пламъци, разлята течност отделя запалими изпарения, които образуват експлозивни смеси с въздуха. Отнася се до втори клас на опасност (висок риск). Необратимо се свързва с ДНК и РНК протеини от различни тъкани. Вреден при вдишване, при поглъщане е отровен – до смърт. Дразни лигавиците и кожата. Прониква през неувредена кожа. Когато изгори, образува токсични газове. Затова ли е паниката и тоталната цензура? Нещо химическо, забранено от закон и международни конвенции?“/ Иван Петров, адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/
Източник: dailypress.bg

Според публикация в : offnews.bg

Нова серия от чуждестранни експертизи може да обърне наопаки делото за трагедията в Хитрино, при която на 10 декември 2016 г. дерайлира товарен влак и цистерна с пропилен се взриви, уби седем души и разруши много къщи в селото. 

Новите технически експертизи доказват, че не високата скорост, а повреда на релсовия път е причина за бедствието, обявиха от компанията превозвач „Булмаркет“.

Това твърдение се съдържа в докладите както на румънски екип вещи лица, водена от Лука Пъиш, така и на техни германски колеги.

„Експертизата на румънските експерти дойде през септември, а тази от Германия – буквално преди дни, на 9 март“, каза пред OFFNews Станко Станков, собственик и управител на „Булмаркет“.

Данните от експертизата са категорични, че при изправен път композицията на фирмата е нямало да дерайлира до скорост на движение от 111,5 километра в час. Инцидентът обаче става при 79,5 км/ч.

Следователно причината за катастрофата е незаключена пета стрелка между коловози 4 и 5 на гара Хитрино. За това говорят много от фактите. Най-важният момент в случая е, че двата теглещи локомотива и първите пет вагона на композицията минават през стрелката без проблем и едва шестият вагон дерайлира. В случай че проблемът беше високата скорост, то би трябвало да дерайлира още първият локомотив. При шести вагон първите колела тръгват по единия коловоз, а задните – по другия. Така се къса връзката със седми вагон и се стига до дерайлирането. Това се доказва и от кадрите с дрон, които показаха, че цистерните са обърнати от двете страни на коловозите.

Германските и румънските експерти са категорични, че ако ставаше дума за висока скорост, то трябваше всички вагони да са от външната страна на завиващия коловоз. Те убедено заявяват, че без въздействие на стрелките един вагон не може да се движи по два коловоза едновременно.

Освен това специалистите откриват и друг изключително сериозен проблем. Той е точно с вагона, от който се е стигнало до изтичането и последвалата експлозия на пропилен. Според направените измервания и изчисления тя не е отговаряла на Конвецията за международни железопътни превози и на Правилника за международни превози на опасни товари. Превозвачът „Булмаркет“ е приел цистерните в композицията с редовни документи за преминати технически експертизи, но не е ясно как са преминати те.

„Тази цистерна с полусферично дъно се оказа, че е произведена през 1971 година, а още през 80-те години те са били забранени за производство, поради съображения за сигурност. Според съвременните изисквания дебелината на дъното трябва да е 22 милиметра, а при взривената, тя е три пъти по-тънка 7,8 милиметра“, обяви Станков.

От „Булмаркет“ директно обвиниха Комисията за разследване на тежки произшествия в жп транспорта в манипулация на разследването, тъй като са тясно свързани както помежду си, така и със стопанина на железопътната инфраструктура НКЖИ. От компанията припомнят, че Еврокомисията стартира наказателна процедура срещу България заради липсата на независим разследващ орган.

Звеното е на подчинение на министъра на транспорта Ивайло Московски, който е принципал и на държавните НКЖИ. Това е очевиден конфликт на интереси, напълно недопустим по европейските правила.

Източник: offnews.bg

Атентат ли е Хитрино или инцидент с трагичен край?

Всички сме свидетели, че двете тези – тази на offnews.bg и тази на blife.eu са различават от тази на прокуратурата и съдът, а надали ще се признае тази на blife нито пък ще вземе под предвид тази на частната експертиза, която видите ли не можела да има тежест в съдът !Но истината ще остане збулена в тайна, защото току така не гърмят цистерни !А и след година няма построена нито една къща, но пък зелените прибраха над 11,5 милиона за локализиране на щетите от замърсяването в Хитрино, а за какво им плати правителството, да скрият и замълчат също си остава тайна !

Но пък цялата държава задели 10 милиона за Хитрино, а за зелената тайна 11,5 милиона !

Всичко това ни кара да си мислим, че истината няма да излезе наяве !

Атентат ли е Хитрино или инцидент с трагичен край, какво е Вашето мнение?

 

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ