Парламентът прие промени в Закона за продуктите за отбраната и технологиите с двойна употреба

в България

Парламентът прие промени в Закона за продуктите за отбраната и технологиите с двойна употреба
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба.

Предвижда се намаляване на административната тежест върху военната индустрия чрез премахване на изискването за предоставяне на някои официални документи на хартиен носител.

Отпадат документите за единен идентификационен код и удостоверение от съответната териториална дирекция на
Националната агенция за приходите за липсата на ликвидни и изискуеми публични вземания, които ще бъдат осигурявани по служебен път.

Според мотивите на вносителите от Министерски съвет целта ят предложените промени е да доведат до създаването на по-благоприятни условия за бизнеса чрез отпадането, облекчаването и оптимизирането на по-голямата част от сега действащите административни процедури.
Източник: segabg.com


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ