Обявиха шест ”Пазители на родовата памет” в Русе

в България

Обявиха шест ”Пазители на родовата памет” в РусеОбявиха шест ”Пазители на родовата памет” в Русе

Шестима ученици получиха титлата „Пазител на родовата памет“ в Русе.
Грамотите бяха раздадени на официална церемония, с която приключи инициативата „Изследователска мисия „Истории и снимки от моя град“. Това съобщиха от общинската управа.

Проектът се осъществява по инициатива на Държавния архив в Русе, общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и фондация „Еконт“.

Началото на изследователската мисия бе поставено през тази пролет.
Ученици от първи до дванайсети клас трябваше да намерят интересна семейна снимка и да я публикуват на специално създадена за конкурса страница във Фейсбук. Задължителното условие е фотосът да бъде свързан с миналото на Русе.

В рамките на конкурса шестима ученици разказаха 15 истории, илюстрирани със снимки.

Жури присъди първото място на Йоана Савова за „Спортуващите русенки в миналото“.

На втора позиция се нареди Преслав Николов с историята „Къде учат сегашните обущари“, а трети остана Преслав Илиев с историята „Преплуване на голямата река“. На четвърто място е Ребека Саад за историята „Що е то манифестация“.

Поощрителни награди получиха Мартин Стоилов – с „Младежи – ентусиасти, строители на нова България“, и Иво Мартинов – за историята „Живият спомен за прадедите ми“.
Източник: ruse.dir.bg


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ