Конспирация! 5 конспиративни теории, които се оказват истина

в Конспирации

Конспирация! 5 конспиративни теории, които се оказват истинаКонспирация

Tози вид истории са познати като „теории на конспирацията“ и хората, които ги разказват, са смятани от обществото за луди фанатици, които имат нужда от лечение. Може би обществото има нужда от това лечение, защото понякога тези невероятни истории, в които никой не вярва, се оказват стопроцентова истина.

Сифилис експериментът Тъскигии (Tuskegee)

В годините от 1932 до 1972 са проведени редица експерименти върху около 400 чернокожи от САЩ, инфектирани със сифилис. За изследването са събрани бедни и необразовани хора, като повечето от тях дори не знаели, че са болни. От американското министерство на здравеопазването им било обещано безплатно лечение. Всъщност на болните е даван аспирин. Целта на експеримента е била да се наблюдава прогресирането на болестта при черната раса. След смъртта на пациентите е правена аутопсия. В резултат на експеримента директно от сифилиса са починали 28 души, 100 – от усложнения, пряко свързани с болестта, а 40 жени били заразени от неподозиращи пациенти, като 19 деца били родени с вроден сифилис.

male_blood_test-600x463

Тъжната истина е потвърдена през 1997 от президента Бил Клинтън, който публично и официално се извинил на осемте оцелели участници от експеримента.

Операция Нортуудс (Northwoods)

През 1997, в резултат от убийството на Кенеди, са декласифицирани 1500 страници от документ, наречен „Операция Нортуудс“. През шестдесетте години САЩ се готвят за война с Куба. За да се задвижи военната машина, е била нужна подкрепата на обществото. Министерството на отбраната представя доклад, наречен „Обосновка за военна намеса в Куба“ (“Justification for U.S. Military Intervention in Cuba”). Така правителството има редица интересни провокации като терористични атаки, включващи взривяване на военни бази, опожарявания, отвличания на самолети, кубински бомбардировки, а САЩ дори потопили лодка с „въоръжени“ кубинци.

tumblr_m81dwnU5MW1qe9qfso1_500

Вижте оригиналния документ тук.

Тези фалшиви терористични атаки трябвало да бъдат проведени от ЦРУ, за да може гражданите на САЩ да се чувстват застрашени от Фидел Кастро, и така правителството щяло да получи оправдание да започне война. Все пак планът никога не бил задействан, защото Кенеди се срещнал с генерал Лаймън Лемницър и отхвърлил операцията. Този път не е проработило…

Свидетелствата на Наира (Nayirah)

През август 1990 има конфликт между Ирак и Кувейт, защото Саддам Хюсеин обвинява Кувейт в кражба на нефтени ресурси. На 10 октомври целият свят гледа 15-годишно момиче на име Наира, което плаче горчиво, докато говори за военните престъпления, извършени от иракски войници. Младото момиче от Кувейт е било свидетел на убийството на над 300 бебета в болница. Драматичната реч докоснала сърцата на наблюдателите и спомогнала за добиването на голяма подкрепа за намесата на САЩ в конфликта и за започването на войната в Залива.

liar1-600x450

Когато облакът на войната се разнесъл, някой решил да погледне Наира отблизо. Бързо станало ясно, че плачещото момиче е дъщеря на шейх Сауд Насир ал-Сауд ал-Сабах (Saud Nasser Al-Saud Al-Sabah), който е бил кувейтският посланик в САЩ и член на кралското семейство на Кувейт. Детето е било обучено от PR експерти – компанията Hill & Knowlton. Там е преминала цялостен курс по актьорство. Трябвало е да проработи – договорът между компанията и кувейтското кралско семейство е бил на стойност 11.9 милиона долара. Задачата е била проста – момичето е трябвало да убеди хората, че трябва да се предприемат мерки срещу Ирак. Наира излъгала. Този път проработило…

Операция Кламер (Paperclip)

Втората световна война е била в края си и нищо не можело да промени ситуацията за Третия райх. Американските специални части знаели, че ще е жалко някои да загубят живота си, особено тези, които имали знания и опит, които могат да служат на интересите на САЩ. Като част от Операция Кламер те вкарали тайно в САЩ надарени учени от нацистка Германия от областите на ракетната индустрия, медицината и химическите оръжия.

operation-paperclip-pic

Под закрилата на чичо Сам вече били Вернер фон Браун (създателя на известната ракета V-2), Курт Бломе (доктор, специализиращ в биологични оръжия, който тествал изобретенията си върху затворници от Аушвиц) и Хубертус Щруголд („бащата на космическата медицина“, който изследва ефекта върху тялото от изключително ниски температури). В крайна сметка от Германия били изведени 700 учени.

МК-Ултра

Оказва се, че преди половин век ЦРУ наистина са си играли с умовете на хората. През шестдесетте години, благодарение на репортери от Ню Йорк Таймс, излиза наяве проектът МК-Ултра. Целта му е била да се изследва способността за контрол над човешкото съзнание чрез определени химикали, подсъзнателни съобщения, електрически импулси и психоактивни субстанции. Проектът се състоял от голям брой по-малки проекти. Например МК-Търсене (MK-Search) е бил с цел откриването на перфектен серум на истината, който да се използва върху заловените руски шпиони.

1148930404_5d249926b8_o-600x450

Те също изследвали възможността за практическа употреба на ЛСД. Експериментите били провеждани върху проститутки, затворници и хора с умствени заболявания. Често без тяхно знание или съгласие. Един от експериментите се състоял в това да дават ЛСД на седем доброволци в продължение на 77 дни. Други субстанции, с които ЦРУ се е занимавало, са били амфетамини, мескалин и псилоцибин. Те също експериментирали с хипнотични сеанси. Когато информацията за МК-Ултра станала обществено достояние, били създадени няколко разследващи комитета, които публично и официално осъдили експериментите.

Често се споменава, че този неетичен проект е бил един от факторите, които спомогнали за създаването на хипи поколението. Кен Киси – автор на „Полет над кукувиче гнездо“ – участвал като доброволец в един от експериментите на ЦРУ. Ефектът на ЛСД върху човешкото съзнание заинтригувал писателя дотолкова, че той станал един от първите поддръжници на употребата на наркотика за развлечение.

Вече знаем, че тези конспирации са се оказали истина. А колко още има? Някои хора се трудят доста, за да скриват истината, пише / megavselena.bg

 


Ние