Конспирация! 5 конспиративни теории, които се оказват истина

в Конспирации

Конспирация! 5 конспиративни теории, които се оказват истина

Конспирация

Tози вид истории са познати като „теории на конспирацията“ и хората, които ги разказват, са смятани от обществото за луди фанатици, които имат нужда от лечение. Може би обществото има нужда от това лечение, защото понякога тези невероятни истории, в които никой не вярва, се оказват стопроцентова истина.

Сифилис експериментът Тъскигии (Tuskegee)

В годините от 1932 до 1972 са проведени редица експерименти върху около 400 чернокожи от САЩ, инфектирани със сифилис. За изследването са събрани бедни и необразовани хора, като повечето от тях дори не знаели, че са болни. От американското министерство на здравеопазването им било обещано безплатно лечение. Всъщност на болните е даван аспирин. Целта на експеримента е била да се наблюдава прогресирането на болестта при черната раса. След смъртта на пациентите е правена аутопсия. В резултат на експеримента директно от сифилиса са починали 28 души, 100 – от усложнения, пряко свързани с болестта, а 40 жени били заразени от неподозиращи пациенти, като 19 деца били родени с вроден сифилис.

male_blood_test-600x463

Тъжната истина е потвърдена през 1997 от президента Бил Клинтън, който публично и официално се извинил на осемте оцелели участници от експеримента.

Операция Нортуудс (Northwoods)

През 1997, в резултат от убийството на Кенеди, са декласифицирани 1500 страници от документ, наречен „Операция Нортуудс“. През шестдесетте години САЩ се готвят за война с Куба. За да се задвижи военната машина, е била нужна подкрепата на обществото. Министерството на отбраната представя доклад, наречен „Обосновка за военна намеса в Куба“ (“Justification for U.S. Military Intervention in Cuba”). Така правителството има редица интересни провокации като терористични атаки, включващи взривяване на военни бази, опожарявания, отвличания на самолети, кубински бомбардировки, а САЩ дори потопили лодка с „въоръжени“ кубинци.

tumblr_m81dwnU5MW1qe9qfso1_500

Вижте оригиналния документ тук.

Тези фалшиви терористични атаки трябвало да бъдат проведени от ЦРУ, за да може гражданите на САЩ да се чувстват застрашени от Фидел Кастро, и така правителството щяло да получи оправдание да започне война. Все пак планът никога не бил задействан, защото Кенеди се срещнал с генерал Лаймън Лемницър и отхвърлил операцията. Този път не е проработило…

Свидетелствата на Наира (Nayirah)

През август 1990 има конфликт между Ирак и Кувейт, защото Саддам Хюсеин обвинява Кувейт в кражба на нефтени ресурси. На 10 октомври целият свят гледа 15-годишно момиче на име Наира, което плаче горчиво, докато говори за военните престъпления, извършени от иракски войници. Младото момиче от Кувейт е било свидетел на убийството на над 300 бебета в болница. Драматичната реч докоснала сърцата на наблюдателите и спомогнала за добиването на голяма подкрепа за намесата на САЩ в конфликта и за започването на войната в Залива.

liar1-600x450

Когато облакът на войната се разнесъл, някой решил да погледне Наира отблизо. Бързо станало ясно, че плачещото момиче е дъщеря на шейх Сауд Насир ал-Сауд ал-Сабах (Saud Nasser Al-Saud Al-Sabah), който е бил кувейтският посланик в САЩ и член на кралското семейство на Кувейт. Детето е било обучено от PR експерти – компанията Hill & Knowlton. Там е преминала цялостен курс по актьорство. Трябвало е да проработи – договорът между компанията и кувейтското кралско семейство е бил на стойност 11.9 милиона долара. Задачата е била проста – момичето е трябвало да убеди хората, че трябва да се предприемат мерки срещу Ирак. Наира излъгала. Този път проработило…

Операция Кламер (Paperclip)

Втората световна война е била в края си и нищо не можело да промени ситуацията за Третия райх. Американските специални части знаели, че ще е жалко някои да загубят живота си, особено тези, които имали знания и опит, които могат да служат на интересите на САЩ. Като част от Операция Кламер те вкарали тайно в САЩ надарени учени от нацистка Германия от областите на ракетната индустрия, медицината и химическите оръжия.

operation-paperclip-pic

Под закрилата на чичо Сам вече били Вернер фон Браун (създателя на известната ракета V-2), Курт Бломе (доктор, специализиращ в биологични оръжия, който тествал изобретенията си върху затворници от Аушвиц) и Хубертус Щруголд („бащата на космическата медицина“, който изследва ефекта върху тялото от изключително ниски температури). В крайна сметка от Германия били изведени 700 учени.

МК-Ултра

Оказва се, че преди половин век ЦРУ наистина са си играли с умовете на хората. През шестдесетте години, благодарение на репортери от Ню Йорк Таймс, излиза наяве проектът МК-Ултра. Целта му е била да се изследва способността за контрол над човешкото съзнание чрез определени химикали, подсъзнателни съобщения, електрически импулси и психоактивни субстанции. Проектът се състоял от голям брой по-малки проекти. Например МК-Търсене (MK-Search) е бил с цел откриването на перфектен серум на истината, който да се използва върху заловените руски шпиони.

1148930404_5d249926b8_o-600x450

Те също изследвали възможността за практическа употреба на ЛСД. Експериментите били провеждани върху проститутки, затворници и хора с умствени заболявания. Често без тяхно знание или съгласие. Един от експериментите се състоял в това да дават ЛСД на седем доброволци в продължение на 77 дни. Други субстанции, с които ЦРУ се е занимавало, са били амфетамини, мескалин и псилоцибин. Те също експериментирали с хипнотични сеанси. Когато информацията за МК-Ултра станала обществено достояние, били създадени няколко разследващи комитета, които публично и официално осъдили експериментите.

Често се споменава, че този неетичен проект е бил един от факторите, които спомогнали за създаването на хипи поколението. Кен Киси – автор на „Полет над кукувиче гнездо“ – участвал като доброволец в един от експериментите на ЦРУ. Ефектът на ЛСД върху човешкото съзнание заинтригувал писателя дотолкова, че той станал един от първите поддръжници на употребата на наркотика за развлечение.

efekt-2

Вече знаем, че тези конспирации са се оказали истина. А колко още има? Някои хора се трудят доста, за да скриват истината, пише / megavselena.bg

 

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Конспирации

Отидете горе