17-годишна българка оглави световна ранглиста в каратето

в България

17-годишна българка оглави световна ранглиста в каратето

17-годишната Теодора Цанева стана номер 1 в Световната ранглиста при девойките категория – 53 кг.

Това съобщиха във Фейсбук от клуба й „Карате клуб Цанев“.

Младата състезателка зае 5-то място в своята категория на EKF Cadet, Junior & U21 Championships в Тбилиси, Грузия.

„След вчерашното класиране на Теди с една загуба от Черна гора и две убедителни победи над Косово и Румъния, днес тя игра за бронзовият медал в мач с представителката на Германия.

Съдийско решение направи немската състезателка победител… Въпреки всичко, с това класиране Теди става номер 1 в Световната ранглиста при девойките категория – 53 кг.“, написаха от нейния клуб.

След месец Цанева става на 18 и ще се прехвърли при жените. Според правилника на Световната федерация по карате (WKF), българката ще влезе в световната ранглиста при жените с 50 % от точките, които притежава при девойките под 18 г., което директно ще я класира на добра позиция в женския световен елит. Девойката вероятно ще направи дебюта си при жените на Европейското първенство по карате в Хърватия през месец май.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ