Юношите до 18 г. спечелиха бронза и се завърнаха в баскетболния елит на Европа

в Свят

Юношите до 18 г. спечелиха бронза и се завърнаха в баскетболния елит на ЕвропаСлед повече от десетилетие България се завръща в баскетболния елит на Европа при юношите U18!

Националният ни отбор спечели промоция, след като се пребори за бронзовите медали на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Скопие.

В малкия финал в зала „Борис Трайковски“ в столицата на Северна Македония тимът ни надви Полша с 85:64.

За последно България бе в елита в тази възраст през 2013 г., когато тогавашният набор завърши 15-и на шампионата в Рига и изпадна, предава Спортал.

Селекционерът на тима ни Стойо Чолаков също направи впечатляващо постижение, след като за втора поредна година класира воден от него тим в Дивизия А.

През 2023 г. той изведе до медалите и отбора до 16 години, който завърши със среброто на първенството в Питещ, отново с някои от момчетата в настоящия състав.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ