Хазарите – Един евреин за “така наречените евреи”

в История

Далеч от какъвто и до бил умисъл за антиционизъм, или не дай Боже, антисемитизъм, публикуваме три различни възгледа от два източника?! върху един проблем – Хазарите, който според нас, е от фундаментално значение за развитието на БЪЛГАРИЯ през през последните 1 500 години от нашата история – проблем, умишлено или не, заобикалян от нашите „историци“.

Случайно или не, ни идва на ум нещо от кръчмарския бит – който плаща за музиката, като правило, поръчва и „парчетата“ /т.е. песните/.

Бенджамин Фридман – един евреин за „така наречените евреи“

„Какви са фактите за евреите?

Наричам ги евреи, тъй като са известни като „евреи“. Но аз ги наричам „така наречените евреи“ тъй като знам кои са те. Източноевропейските евреи, които формират 92 % от световното население, от този народ, които наричат себе си евреи, са всъщност хазари, племе, което преди векове е живеело дълбоко в Азия. Те са били толкова войнолюбиви, че азиатците са ги изпъдили.

Те са създали Хазарското царство, което по онова време е давало под наем своята армия от 40 000 войници. Кланяли са се на фалуса и повечето са били хомосексуалисти. Кралят на хазарите е бил толкова отвратен от дегенерирането на своето царство, че решил да приеме монотеистична вяра – християнство, ислям или онова, което днес се нарича юдаизъм, или по-точно талмудизъм. Кралят избрал юдаизма, който станал държавна религия. Той изпратил в тамудистките училища в Саура ученици, които станали равини и отворили синагоги за хората, които се нарекли „евреи“. Нито един от тях не е имал прародител и не е бил стъпвал в свещенната земя. Не са били чували въобще за Стария завет. Нито един от тях.

Но дошли при християните в Европа, за да повярват в техните претенции към Палестина и „тяхната обетована земя“. „Това е християнски дълг. Ние дадохме едно от нашите момчета, което става ваш Спасител, ходите на църква и му се кланяте. И ние сме евреи.“ Но това са били хазари, погани, конвертирани евреи. Смешно е, че те се наричат „народа от Свещената земя“.

Но тези хазари, погани, азиатска монголоидна раса, изпъдени от своите съплеменници в Източна Европа, тъй като техният крал приел талмудистката религия, станали изведнаж „евреи“. Представяте ли си вече, колко глупаво е за християнските народи да говорят, че помагат на тези хора да се върнат в тяхната древна земя. Може ли да има по-голяма лъжа? Но американците и европейците са повярвали в тази лъжа, в която е затънал съвременният свят.

Знаете ли какво правят евреите, когато влезат в синагогата? Знам, защото бях един от тях. Влизат и казват първата молитва три пъти. С тази молитва те сключват сделка с Господа, че всяка клетва и обещание, която направят през следващите дванадесет месеца няма да има никаква сила. Клетвата няма да е клетва, обещанието няма да е обещание, тяхната църква ги освобождава и опрощава. Това не е престъпление.

Това е тяхната религия – талмудизмът.“

Фонограмата на речта на Фридман може да се намери на няколко сайта в Интернет

Не можем да спрем да се чудим, защо под една и съща рубрика – /khazars/, в wikipedia.org на английски и български, има два съвсем различни текста, които публикуваме без изменения:

„Хазарите са полуномадска народност, вероятно от севернокавказки произход, впоследствие тюркизирана. Първоначално те обитават крайбрежието на днешен Дагестан и делтата на река Волга. Водени от тюркски управляващ елит и хаган от рода Ашина, между 6 и 10 век те създават Хазарския хаганат, обширна държава, разположена между Волга, Дон и Кавказ. В отделни периоди те поставят в зависимост също Волжка България, части от днешните Азербайджан и Казахстан, както и някои руски княжества.

В края на 8-ми век или в началото на 9-ти век поне управляващият елит на хазарите приема юдаизма и той става официална религия в Хаганата. През 9-ти век част от хазарите, пазеща своята езическа вяра и известа под името кабари, въстава срещу централната власт и се присъединява към маджарите.

Според някои историци /А. Н. Поляк, А. Кьостлер и други/ след унищожаването на Хазарския хаганат много хазари с юдейско вероизповедание се заселват в Източна Европа, поради което част от днешните евреи /ашкенази/ има не семитски, а хазарски произход. Тази теза, която хвърля сянка върху традиционните възгледи за произхода на част от евреите, не се приема от мнозина учени и дори се характеризира като антисемитска пропаганда, тъй като се използва като аргумент срещу създаването на еврейска държава в Палестина.

Според други автори /Лев Гумильов и други/ православните и рускоезични бродници от 12-ти век, както и наследилите ги донски и гребенски казаци имат хазарско-руски произход.“

 


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от История

Отиди на Топ