Монетите говорят! Фалшиви монети от България заливат аукционите по света!

в България/Монетите говорят

Монетите говорят! Фалшиви монети от България заливат аукционите по света!
Стефан Пройнов: Монетите говорят. В разгара на аукционите войни сме по света и Европа. Има не малък обем от монети, който са произведени в България и прави впечатление, че Школите в Украйна и Румъния правят по-добри и по-добри фалшификати, а Българските фалшификатори не наблягат на качеството, а на обемът.

Последно от България излизат ниско качествени и традиционни неща – монети, пръстени и фибули, масови стоки. Но прави впечатление, че се предлагат на аукциони в Америка.

Основно има няколко школи в България, който не са обезпокоявани от системата и продължават да заливат пазара. Но прави впечатление, че се работи на конвейер и се използват едни и същи технологии както за гръцките и римските така и за византийските монети и когато ги наредят в един аукцион не трябва да сте експерт на антично и древно изкуство, казва

Стефан Пройнов, за да видите, че всички монети са с един цвят на патината и с една и съща имитация на кал. Изглеждат по един и същ начин и са правени по един и същ начин и това се набива на око. Истината е, че се въртят стари модели на ментета, с които се залива пазарът.

Опитният познавач на антики освен, че познава фалшификатите той познава и стиловете, в който работят фалшификаторските школи – той изучава технологиите им и когато види даден екземпляр може да каже къде и как е направено ментето. Винаги се консултирайте все пак две мнения са повече от едно, а три мнения са повече от две както обича да казва

Стефан Пройнов. Та да знаете монетите говорят и често разказват за монетарници и ателиета от наши дни и ширини.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ