Мая Манолова: Мярката от 110 лв. на мегаватчас за тока на бизнеса няма да го подкрепи изцяло

в България

Мая Манолова: Мярката от 110 лв. на мегаватчас за тока на бизнеса няма да го подкрепи изцялоМая Манолова: Мярката от 110 лв. на мегаватчас за тока на бизнеса няма да го подкрепи изцяло

Държавата да поеме цялото увеличение на цените на тока, водата, парното и природния газ и на бизнеса, и на домакинствата, призова Манолова

Вчера беше обявена мярката за 110 лв. на мегаватчас за компенсация за тока на бизнеса, но това няма да го подкрепи изцяло. Днес цената на тока е 454 лв. на мегаватчас, а се говори, че може да достигне и 600 лв. За домакинствата се очаква със 100 % по-скъпо парно, с 50 % по-скъпа вода и с 50 % по-скъп ток. Ние настояваме държавата да поеме цялото увеличение на цените на тока, водата, парното и природния газ и за бизнеса, и за домакинствата.

Това заяви председателят на коалицията “Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова в Гурково днес, където се срещна с работници от завод за производство на метални изделия.

Безпрецедентната ситуация в енергетиката е застрашаваща и за икономиката, и за работните места, и за домакинствата. Единственият начин фирмите да оцелеят е, ако държавата пряко финансово подкрепи бизнеса за поскъпването на тока, заяви тя.

Токът за бизнеса е с три-четири пъти по-висок заради схемите и спекулациите, извършвани от кадрите на ГЕРБ и на Борисов, които са на ръководни позиции в държавните енергийни дружества. Те получават по 200-250 хил. лв. годишна заплата, каза още Манолова.

В следващия парламент от “Изправи се БГ! Ние идваме!” ще внесем цялостна програма за увеличаване на доходите. В 31 мерки сме заложили увеличаване на доходите на работещите хора, преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. и запазване на добавката от 120 лв. към пенсиите за следващата година, заяви Манолова.

Тя посочи и останалите социални мерки на коалицията – 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. за първо, второ и трето дете, 10 000 лв. за второ и трето дете за родители, които се осигуряват в последните две години. Ще предложим и увеличаване на детските надбавки от 40 лв. на 100 лв., допълни Манолова.

Тя подчерта, че “Изправи се БГ! Ние идваме!” подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за втория президентски мандат. В лицето на Румен Радев имаме един достоен президент, който не се огъна и не се поколеба да застане на страната на протестиращите граждани, каза Манолова.

Относно заповедта за “зеления сертификат” Манолова заяви, че всеки трябва сам да прецени дали да се ваксинира. Ние обжалваме тази заповед пред съда, защото чрез нея на много хора ще бъде ограничено правото на труд. Много хора, за които е противопоказно да се ваксинират по медицински причини, няма да могат да вземат „зелен сертификат“, каза още тя.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ