Мария Захарова: САЩ не се справиха с ролята на Супермен в разрешаването на международните конфликти

в Свят

Мария Захарова: САЩ не се справиха с ролята на Супермен в разрешаването на международните конфликти
Мария Захарова заяви:
“Тъкмо обратното, конфликтите станаха още повече, още по-мащабни. Макар мнозина да разчитаха на Вашингтон”, подчерта говорителят на руското външно министерство!
Подчертавайки своята изключителност, САЩ не успяха да се справят с ролята на Супермен в разрешаването на международните конфликти.

 

Това заяви говорителят на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в реч пред младежкия образователен форум „БалтАртек” в Светлогорск, предават TACC и Агенция “Фокус”.

Съгласно думите й, страните биха могли да подкрепят концепцията за изключителността на САЩ, ако Вашингтон „реално можеше да допринесе за стабилността в този свят, като засили сигурността, помири държавите, предотвратява и потушава новите конфликти”.

“Кой би бил против? Това е огромна политическа, финансова, морална отговорност. Да бъдеш този Супермен, който идва на помощ, оказва я и си отива. Но по някаква причина САЩ не се справиха с тази роля“, коментира руският дипломат.

Захарова подчерта: „Тъкмо обратното, конфликтите станаха още повече, още по-мащабни. Макар мнозина да разчитаха на САЩ“.

Източник: epicenter.bg

Вижте още от bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ