Манолова: Ангажиментът ни е преизчисляване на всички пенсии

в България

Манолова: Ангажиментът ни е преизчисляване на всички пенсииМанолова: Ангажиментът ни е преизчисляване на всички пенсии

Почтеният бизнес иска да работи с правила и ние ще осигурим това, каза Манолова и добави, че някои от силовите структури, работили на границата на закона, трябва да бъдат преосновани

Ангажиментът ни е преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2018 г. незабавно, веднага. Това би струвало малко над 2 млрд. лв. на бюджета. Днес финансовият министър обяви, че актуализацията на бюджета, която подготвя, би могла да поеме допълнителни разходи от 1,5 млрд. лв. Тоест, пари за преизчисляване на пенсиите има. С мерките, които сме разписали, целта ни е 1250 лв. минимална заплата в края на следващия мандат и минимална пенсия 550 лв.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Бих се радвала някои министри да продължат работата си и в редовното правителство. Например, Бойко Рашков, който освети сектора на сигурността. Противно на мнението на ГЕРБ, службите за сигурност не може да действат толкова секретно, че да е извън правилата. Част от службите до толкова се бяха превърнали в политическа бухалка на властта, че би трябва да се говори за тяхното преосноваване, допълни тя.

Имаме конкретни решения за всички сектори. Основният приоритет на „Изправи се! Мутри вън!“ е повишаване на доходите на българските граждани. Необходима е реална подкрепа за бизнеса, за създаване на икономика с високо добавена стойност, за пресичане на корупцията, допълни Манолова.

Опорните точки на ГЕРБ, че осветяването на злоупотребите във всеки един от секторите, означава че ще спрем проектите и ще прекратим договорите, не е вярно. Почтеният бизнес иска да работи с правила, без да си крие договорите и ние това ще осигурим. Служебното правителство дава посоката, а следващият редовен кабинет ще постави държавата на релси, категорична бе тя.

Манолова подчерта, че „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепя действията на служебните министри, които продължават осветяването на секторите от стартовия списък на Комисията по ревизията – ДКК, „Монтажи“, „Автомагистрали“, енергетиката. Секторите, където има необяснимо харчене на пари и се разхищават парите на българските данъкоплатци, обясни тя.

Раздаването на милиарди без обществени поръчки, конкурси и ясни условия е престъпление. Надявам се прокуратурата да се заеме с това, каза още Манолова.

Относно обявеното увеличаване на цената на природния газ от председателя на КЕВР Иван Иванов Манолова поиска оставката на членовете и председателя на регулатора. Още в 45-ото Народно събрание предупредихме за драстичното увеличаване на цената на тока и парното. Тогава стана ясно, че докладът на КЕВР е пълен с грешки, допълни тя


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ