Красимир Янков: Таен арест или явна подмяна на демокрацията?

в България


Красимир Янков: Какво е държавата?
За БСП е основния инструмент за гарантиране на правата на хората, регулиращ обществените процеси и гарантиращ сигурността ни. За ГЕРБ държавата е “таен арест”. Отпадат основните човешки права и остава правото на Бойковщината и Цецовщината да се разпореждат със съдбите на хората.
Какво означават тези 48 часов таен арест, който тихомълком, наред с нужните промени, искаха да ни пробутат в наказателния кодекс?
Преди всичко това е знак, че управляващите са си въобразили, че всичко е възможно по тяхна воля.

Раздаването както на социални придобивки, така и на справедливост са част от един брутален ПР насочен само към оцеляването им на власт.

От няколко месеца виждаме действия срещу конкретни лица за техните стопански злоупотреби. Това са неща, за които трябваше да бъдат предприети мерки още през първата година гербаджийска власт, за да бъдат оценени като модел на управленска и държавническа отговорност. Само така щеше да бъде изпълнено основното съдържание на предложеният текст:

“Когато е налице неотложна необходимост да се предотврати настъпването на тежки неблагоприятни последици за живота, свободата или физическата неприкосновеност на лице, или за да се предотврати ситуация, при която наказателното производство може да бъде сериозно възпрепятствано…” и щяха да бъдат спасени от източване стотици милиони от ДДС, прекратена е възможността да бъдат изпрани милиарди и щяха да оцелеят хиляди работни места от умишлено фалирани предприятия, и то без да е необходимо да се наруши “…

по отношение на конкретно лице може да се отложи за срок до 48 часа без уведомяването по ал. 7 .”, както пише в приетите на първо четене промени в НК.

С действията си за спиране на тази конкретна промяна в НК, БСП ще докаже, че не е просто опозиция, а политическата сила, която е на страната на държавата на хората, а не на властимащите.
Източник: krasimiryankov.bg

Виж още публикации на bultimes


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ