Днес на Олимпиадата: Шестима българи в действие и раздаване на 13 комплекта медали

в Свят

Днес на Олимпиадата: Шестима българи в действие и раздаване на 13 комплекта медалиБългарското участие е в четири различни спорта

Първият пълен ден на Олимпийските игри предложи много емоции и достатъчно силен старт на българските участници, а сега е време за нова порция техни изяви.

Общо шестима наши представители ще участват днес, а в различните дисциплини ще се раздадат 15 комплекта медали.

В 10:30 часа най-талантливата ни гимнастичка Валентина Георгиева започва в Париж с квалификациите в спортната гимнастика.

В 12:16 часа е време за първия мач на Рамки Куиан в боксовата надпревара от категория до 71 килограма, като той се изправя срещу поляка Дамян Дуркаш.

След 16:40 часа българската двойка в бадминтона – Габриела и Стефани Стоеви излизат за втория си мач от груповата фаза, като той е срещу китайките Шу Лиу и Нин Тан. Вчера българките победиха двойка от Хонконг.

След 16:40 отново ще има българско участие в бадминтона, като представителката ни на сингъл Калояна Налбантова излиза за своя първи мач. Той е срещу Ан Йонг от Южна Корея.

Около 19 часа трябва да започне мачът на тенисистката ни Виктория Томова от първи кръг, като тя се изправя срещу полякинята Магдалена Френх.

Ето в кои дисциплини ще се раздават медали днес:

Стрелба, 10 метра пистолет, мъже

Стрелба, 110 метра пистолет, жени

Маунтин байк, жени

Стрелба с лък, жени

Джудо, кат. до 66 килограма мъже и до 52 килограма жени

Скейтборд, жени

Кану-каяк, жени

Плуване, мъже 400 метра свободен стил, жени 100 метра бътерфлай, мъже 100 метра гръб

Фехтовка, рапира жени и шпага мъже


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ