Валентина Георгиева: Петото място е напълно достатъчно, направих история

в България

Валентина Георгиева: Петото място е напълно достатъчно, направих история18-годишната ни дебютантка на Олимпийски игри завърши пета във финала на прескок в Париж.

Петото място е напълно достатъчно, направих история. Това заяви родната гимнастичка Валентина Георгиева след завръщането си от Олимпийските игри в Париж, предаде репортер на БГНЕС. Във френската столица дебютантката ни Георгиева завърши на престижното пето място във финала на прескок.

„Все още не мога да осъзная какво направих и какво постигнах. Направих всъщност история. За всички състезания, които имах преди това, казах, че ще се върна по-силна и се върнах по-силна. За мен беше финал, наистина не очаквах. По-доволна не мога да бъда“, започна тя и продължи:

„Представих се по начина, по който исках да се представя, финалът беше бонус. Последната оценка излезе 22:55 – когато видяхме оценката, всички избухнахме“.

На въпрос на БГНЕС какво я дели от челната тройка, Валентина сподели: „От третото място бях на четири или пет десети. Петото място е напълно достатъчно. Трудността ми не е толкова голяма, но изпълнението ми е много чисто“, призна гимнастичката ни.

А относно това, че е била на финал редом до легенда в спорта като Симон Байлс, Георгиева заяви:

„Бях се концентрирала изцяло върху моето представяне – това, че бях до Симон Байлс, ме мотивираше, исках да й покажа, че не е единствената.

Беше много труден път до Олимпиадата, но стигнах до нея. Опитвам се да осъзная какво съм постигнала. Олимпиадата беше една сбъдната мечта за мен“, завърши 18-годишната българка. | БГНЕС


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от България

Отиди на Топ