Боряна Калейн и Стиляна Николова си пожелаха злато и късмет на Олимпиадата

в Свят

Боряна Калейн и Стиляна Николова си пожелаха злато и късмет на Олимпиадата18-годишната Стилияна Николова замина за Париж, където я чака участие в турнира по художествена гимнастика на олимпийските игри.

Българката е една от фаворитките за титла и няма как да е иначе, след като през годината спечели по безапелационен начин златния медал в многобоя на европейското първенство.
„Може би още не осъзнавам къде отивам.

Тръгвам с нагласата, че е състезание като състезание и се надявам просто да покажа най-доброто от себе си. Не ми беше постоянно в главата, но определено откакто спечелих квотата през 2022 г. това е нещото, което много ме мотивира да бъда в залата и да показвам най-доброто от себе си“, сподели тя пред bTV минути преди да се качи на самолета за френската столица.

„Изключително сме подготвени. Вече е въпрос на нагласа и на малко късмет. Моята цел е да стана олимпийска шампионка“, добави Николова.

България има и втора гимнастичка в индивидуалната надпревара, която има всички шансове също да спечели медал. За европейската шампионка на обръч от тази година Боряна Калейн това ще са втори Олимпийски игри. В Токио преди 3 години тя завърши на пета позиция в крайното класиране.

„Има много голямо вълнение, защото това е едно много чакано състезание от всеки един професионален спортист. Тръгвам спокойна, с увереност, че съм си свършила добре нещата в залата. Пожелавам си да имам малко късмет и да го покажа на състезанието.“, заяви тя.

„Още след Токио си казах, че ако продължа да тренирам, ще е за цял олимпийски цикъл, а не за някакво състезание.

През цялото това време мислех за тези олимпийски игри. В последните дни се бях фокусирала върху това, което правя в момента. Надявам се просто да имам късмет и да го покажа. Медалът е мечтата на всеки спортист. Но, дай Боже, да си изиграя съчетанията по най-добрия начин. Готова съм на 100%, даже на 110%!“, категорична е Боряна. / Труд


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ