Безгрешна, но сребърна! Боряна Калейн игра изумително в Париж, но остана без титла

в Свят

Безгрешна, но сребърна! Боряна Калейн игра изумително в Париж, но остана без титлаГерманка изпревари българското момиче, което направи 8 съчетания на ръба на съвършенството

Боряна Калейн завоюва сребро на индивидуалното състезание в художествената гимнастика на Олимпийските игри в Париж, след като направи осем съчетания на ръба на съвършенството.

Българката гимнастичка не сбърка нито веднъж и на четирите уреда нито в квалификациите, нито във финалите.

Получи невероятната оценка от 33.750 на лента, след като просто вдигна на крака залата с невероятното си съчетание.

След него рукнаха и сълзите, след като Боряна вече бе направила всичко, което можеше да направи.

С оценка от 35.850 на обръч, като след контестация оценката и е увеличена с 0.400, с 36.450 на топка, и 34.550 на бухалки, както и с великолепното съчетание на лента, Калейн посегна към златото.

Само един проблем остана между нея и титлата – германката Дариа Валфоломеев, която също игра невероятно днес на четирите уреда.

Снимка: Getty Images

Тя излезе след нашето момиче на лента, получи също много добра оценка – 33.700, а тя стигна за злато при преднината, която имаше Дариа.

Общият сбор на шампионката бе 142.850, българката остана втора със 140.600, а трета е италианката Софиа Рафаели със 136.300.

Боряна прибавя олимпийското сребро към седемте си европейски и една световна титла в кариерата.

Варфоломеев е първата германка с олимпийска титла в художествената гимнастика, а Рафаели – първата италианка с медал от индивидуалната надпревара.

А Калейн изравни най-доброто постижение на нашата художествена гимнастика в индивидуалните надпревари – среброто на Адриана Дунавска от 1988 г., на игрите в Сеул.

За съжаление Стилияна Николова не попадна във финала, след като не се представи достатъчно добре в квалификацията в четвъртък.

Чакаме изявите на ансамбъла ни в събота на финалите, след като той влезе с първа оценка там на пресявките днес.

Снимка: Getty Image


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последно от Свят

Отиди на Топ